Технократ, защо искаш да докажеш на всяка цена че си прав? Защо имаш потребността да чуеш, да бъдеш потвърден, че си прав? Замислял ли си се? Подтикът ти здрави и градивни ли основи има?
Не случайно питах какво разбираме под основните понятия, които дискутираме. Сложих твоите определения от линка в един голям пост, питах дали всички са съгласни и т.н. Просто всичко зависи от това, кой какво възприема за
фундаментална ПЪРВООСНОВА на ЦЯЛОТО МИРОЗДАНИЕ!Ако вземем за фундаментална основа на всичко, вкл. на духа, душата и т.н., материята ( в която има основата матери= майка)
си ПРАВ! Ако, както ти споменах вече в един пост, сложим знак за равенство между това, което ти влагаш в "материя" и моето разбиране за Съзнателност( Съзнание, когиталност), то и аз съм права, нали? Ако вземем за първична основа на
ВСИЧКО... Енергията или Информацията, или дори „НЕЩО“.... То тогава?! Просто нямаме единодушие по тази изходна точка, влагаме различни разбирания в понятията и от там идва разминаването. Така че, колкото и да продължаваш да убеждаваш в правотата на твоята концепция, само хабиш
ЕНЕРГИЯ и
ВРЕМЕ? Атос вече ти писа :
„Не си мисли, че концепцията ти е неразбрана...“.Темата е за хипотези, теории и т.н.
И не ме разбирайте погрешно- не критикувам!!! И да добавя нещичко за времето. Може да не можем да му дадем точна дефиниция, висеншафта доста труд и пот е вложил да го изследва и дефинира, но без категоричен успех! Но пък куп неща влияят на това как го възприемаме, дори и езика, на който говорим, мислим и възприемаме ( научно е изследвано).
И един хубав цитат :
„Zeit existiert nur, wenn es einen Beobachter gibt – aber existiert ein Beobachter?“ (Thomas Metzinger).
„ Времето съществува само, когато има Наблюдател- а съществува ли Наблюдател“?
EDM electronics, интересно видео си споделил!