Из "Кратка история на моето ВРЕМЕ" - който има желание - да прочете, който няма - да отминава!
Не бих имал при други обстоятелства никакво намерение да занимавам Форума със себе си, но както се оказва, май е необходимо, защото когато човек е "скрит" от другата "страна" на мрежата, смята, че е освободен от моралните и етичните обществени норми и може да си ги приказва "всякакви" - включително и простотии - смятайки, че това го прави по-велик - за жалост само в собствените му очи!
Възпитаните хора нямат подобни комплексарски проблеми!
Ще направя едно свое "демагогско" обобщение на изказвани от мен тези относно "времето", "психологията" и някои други, за които не е ставало въпрос скоро... в крайна сметка, почти радостно е, че без малко, Радико да ме обяви за ДЕМАГОГ на столетието (21-вото)... за миналото столетие, това определение най-пасва на Хитлер...
... ле-ле... ле-ле, къде се "набутах"!
И така:
1. Без понятието за ВРЕМЕ - било то относително, било то абсолютно, било то: "поток, река, канава,струна, психологично или физикално, битово или социално, климатично, историческо и пр." - цивилизация въобще нямаше да се породи и да просъществува.
Понятието за "време" на съвременния човек е крайно необходимо, и то не бива да се отхвърля, премахва, заменя, преформира в друго название и въобще да се пренебрегва.
Това не е демагогия! - това е човешко достояние! - и чрез такова понятие, съвременният човек не само осмисля все по-задълбочено Реалността, но и проявява дързостта да я покорява.
2. За себе си, аз лично не намирам никакъв проблем да използвам понятието за време във всеки от посочените аспекти - точно както го правят 99,99% от хората по земята - но поради необходимостта от едно по-исконно дефиниране на някои чисто физически и космогонични теории, сметнах за нужно да проверя какво съдържание се влага от съответните "теоретици" в понятието за "време". Оказа се, че повечето от тях робуват жестоко на изказани през хилядолетията мнения - превърнали се в догми, оттам в скрупули и в крайна сметка в абсолютна теоретична каша и понятиен хаос.
Тъй като бях възпитал през десетилетията свое прецизно умение да медитирам (занимавам се с Йога от 1963 год.) се позамислих и използвах за целите си този мисловен "инструмент". До 1984 год. съдържанието на понятието за "време" въобще не ме е интересувало, въпреки някои мимолетни наблюдения, подсказвали ми съответната посока на осмисляне. Така - между 1984 и 1989 години, аз "залегнах" упорито над множество от съществуващите понятия - не само за "времето" - и започнах едно тотално изследване на повечето от известните Теории и създалите ги Големи Умове.
Получените резултати представих на Симпозиумът "Наука и фантастика - актуално и изпреварващо познание" организиран от инж. Кубрат Томов и проведен на 25 март 1989г. в ЧЕТИРИ тематично различни материала от по 4 страници (изискуемо условие).
Няма да си кривя душата и да се правя на скромен тук, но ефекта от моите теоретични разработки беше поразителен. В едночасовата обедна почивка и от 17 часа нататък - чак до 21 часа - само аз (други "тумби" не се видяха) бях обграден от заинтересовани от разработките ми лица - учени, журналисти, телевизионни репортери, публицисти, и други свободни Умове... просто си представете, че сте обградени от 25-30 човека, и всеки най-културно задава свои въпроси съотнесени не само към представените ми разработки, но и въобще.
Не ми е никакъв зор да се хваля и не го правя, но последва периода от 1989 - през 1994 (когато ме поканиха да заема поста Ген.Директор на Асоциация "Феномени") та чак до 1998 год, когато организирах и създадох свой Център по Парапсихология и Окултни науки, Йога Ашрам - всичко това под егидата на "Всемирно СВЕТЛО БРАТСТВО" - с адрес, Устав, лекции и свободни семинари СЕДЕМ ДНИ В СЕДМИЦАТА.
Междувременно - плюс споменатото - бях канен в телевизионни предавания - "Третото око", "Отсам и отвъд", поканиха ме и за един от редакторите на списание "Непознат свят", имах телевизионни и други медийни интервюта и пр.
На фона на всички тези събития, аз разбира се продължавах да работя неуморно върху своите теоретични студии, и ... след няколкогодишна пауза и пълно медийно мълчание - след като се сдобих с новият си компютър през 2005 година - включих си Интернет и "работата" "дръпна" със "световни темпове"...
Направих си хуманитарният сайт (блог) - Арт-Омнолоджи-Йога и започнах да внасям в него, лека-полека цялото си творчество, (НАПУК НА НЯКОИ ЗАВИСТЛИВИ "личности" тук!!!)
Не знам за чие съжаление ще е, не и мое, но премахнах от профила си тук, линковете и към двата си сайта, поради явно проявена ЗЛОСТ от лица с оплешивели темета, комплексарчета разни, включително и "сладури" от "племето Чукчи"!
Аз нямам никаква морална или социална загуба от това. Загубата е за идещите след нас!
За приятелите и възпитаните Свободни Умове съм оставил единствено един мой имейл-адрес - който желае, да пише на него!
Така, в най-общи линии, тенденцията която проличава е, че в този Форум - като такъв - аз почти вече нямам място!
Бъдете!