Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

"Спорове и дискусии относно Магнитните Преобразуватели"

<< < (6/15) > >>

GreenHulk:
Проблем може да е че не върви всеки да си копае за нефт където реши, да ви прави вец и др. Фотоволтаици може да си слагаш, но трябва да си ги купиш, и не вървят по всяко време.

Радико:

--- Цитат на: технократ в Януари 08, 2019, 09:26:06 pm ---А от вятъра и слънцето достъпа ограничен ли е, а от фосилните горива ограничен ли е. Мисля че всяка енергия е свободна щом има достъп до нея, ако има някаква екзотична енергия като енергията на вакуума точно тя няма да е свободна защото достъпа до нея е запориран от някакъв закон, и този закон може да е именно ЗЗЕ. Искам да отворя и скоба, че понятието енергия все още не е строго дефиниранои от науката. Има доста тълкования що е то енергия.

--- Край на цитат ---
Да прав си. Има тълкувания, особено в този форум тълкуватели дал господ.

PyroVeso:
Технократ,
и на мен понятието "Свободна Енергия" ми звучи малко като "Отрицателна Лихва", или един вид като стока или услуга, за която като я ползваш и ти плащат...
И така хората биха станали приказно богати, само като ползват тази стока или услуга, без дори да си мръднат пръста. Като на всичкото отгоре - това богатство изобщо няма да им трябва... Да вършиш работа без загуби, а даже на печалба - не ми се струва логично. То така в един момент ще спечелиш всичко и ще глътнеш всичко...
Въобще, все по сериозно се замислям, че нещата стоят точно по този начин, а не по някакъв друг, не случайно. И причините за това не са някакви световни конспирации, гонения на изобретатели и всякакви други подобни ужасии, а причината е, че Някой преди нас е помислил за това да не се самозапалим и самовзривим (както още не е късно да направим с атомното оръжие...). И че човечеството, за да придобие някаква по-свободна, и по-безплатна енергия, ще трябва много сериозно да се постарае... Като например да овладее термоядрения синтез. А това ще включва усилията и дори жертвите на страшно много хора, ще изисква и израстване на морално ниво, за да не се допуснат злоупотреби с тази енергия. Сега, доколко ще е "свободна" - едва ли всеки ще може да си я добива вкъщи. А и да може, сигурно суровината ще е ограничена на някакъв квотен принцип. Но поне за големите си проекти, като космически пътувания и колонизация на други планети, човечеството ще има енергия бол.

Михаил Кузмов:
За какво размагнитване говорим тук, не ми е ясно? Кой, и по какъв начин е успял да размагнити магнит? Защо в таблиците има единствен параметър температурата? За самариевите е малко над 200℃, за неодимовите малко под 200℃. Мисля че друг вариант беше обратен на намагнитването?! Но този обратен вариант не може да се случи при каква да е подредба на магнити!
Няма размагнитване и при вариант еднополярна конфигурация. Я ми светнете че нещо не съм в час!!

Аtos:

--- Цитат на: nizo в Януари 08, 2019, 08:30:42 pm ---Атос, разбираме, че твърдиш едни силно анти-научни неща. Колко пъти да ти се повтаря, че в науката се почва с РЕАЛНО НАБЛЮДЕНИЕ. Първо наблюдаваш даден ефект, след това почваш да изказваш предположения, а в крайна сметка предположенията се приемат, ако експериментите ги доказват еднозначно.

--- Край на цитат ---
Разбираш, но...нищо не разбираш, поне от това, което искам да кажа, явно е! Но важно е да се опонира, нищо, че не си схванал идеята, модерно е напоследък в този форум :D
Не може всичко да се наблюдава! За някои неща нямаме развита сетивност! Ти може и да искаш да ти се покажат инфра ред лъчите във видим спектър, но...не става!
Не може всичко да е в удобен (за умствено смилане) за теб вид! Странно как човекът, имащ претенции за "венец на природата", при "разглеждане" на дадено явление, почти винаги изпада в умствено-кататонични състояния и вместо да разчита на анализ, прекогнитивност и да се довери на съзнанието си, избира единствено първичните си сетива при добив на познание. Прекалено примитивно!
Ти си като...Юлиан - ако случайно си притиснеш някоя точка на стъпалото, стъпвайки бос върху чакъл и в това време усетиш кратко боцване/жегване в корема или в кожата на главата...няма да му обърнеш внимание, та камо ли да предположиш дори, че си засегнал някоя от пътеките си на жизнена енергия! За какво да говоря с теб?

--- Цитат на: nizo в Януари 08, 2019, 08:30:42 pm ---От какво би следвало? Имаш ли начин да демонстрираш разлика или не ... ако нямаш, нищо не би следвало. Ако имаш, показваш и забиваш констатация, че този и онзи ток имат разлики.

Чуваш ли се какво казваш ... МОЖЕ БИ има разлика на някакво си там ниво, за което нямаме уреди. Като нямаш уреди и не знаеш на какво ниво ще да е тази разлика, защо твърдиш подобно нещо?

--- Край на цитат ---

Не знам нарочно ли интерпретираш думите ми (ще ми се да вярвам, че - не), или "по инерцията" на опонирането?
Не са твърдения и констатации, както целево се опитваш да ми ги вмениш, предположения са и изрично съм го отбелязал!
И са на базата на пуснатото видео от epwpixieq-1
https://www.youtube.com/watch?v=UIlijUSJMmg&list=LLMjbA5yAI2TgrdC1wKndxMw&index=291&t=0s ( 9:30 минута )

--- Цитат на: nizo в Януари 08, 2019, 08:30:42 pm ---Убеден си? Ето това ти е грешката, убеден си без доказателства, демек ти си вярващ човек, така да се каже религиозен. Истинските учени не вярват, а доказват и то дори след като се докаже нещо, то продължава да бъде подлагано на съмнение, ако експеримента не е достатъчно еднозначен.

--- Край на цитат ---

Да, убеден съм! Колкото и да ти е странно, някои хора имаме интуитивни схващания на друго ниво (някои го наричат подсъзнателно, но това далеч не изчерпва определението му). Изпадаш в състояние, в което тропаш с крак и държиш всяка мисъл да бъде принизена (ако не - то поне унищожена) единствено до признатите от теб тълкувания и параметри, понеже не си в състояние да боравиш с други!

--- Цитат на: nizo в Януари 08, 2019, 08:30:42 pm ---Кога ще застанеш сериозно като модератор на този уж технически форум. Каква етерна енергия те гони, къде е? Енергия се измерва в джаули (J), по система SI. Потресаващо е това, че първо, няма доказана етерна енергия, но виж тя се обсъжда, но и не само се обсъжда, но и вече и видове етерна енергия се измислиха. Още малко и книга ще напишете за етерната енергия, без едно измерване и доказателство.

--- Край на цитат ---
Тук вече замесваш "форумна политика", което е явно за всеки - това аз няма да го коментирам!
Ще ти кажа друго обаче...как си представяш този форум като "чисто технически"? Да сведем разделите до:

"Направи си сам"?
"Приложна електротехника"?
"Основи на металознанието"?
"Кинематика и механика"?
"Флуидна механика и хидравлика"?

Така става ли? А всичко останало да изтрием!
Знаеш ли кое е парадоксалното? Ти пък си вярващ в генератора на Капанадзе, нали така!
Да допуснем, че е реален и работещ - успява да извади енергия от етера и да я трансформира в електрическа!
А...ти отричаш етера?
???????????????????????
Или твърдиш, че енергия може да се създаде от нищото?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия