Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
"Спорове и дискусии относно Магнитните Преобразуватели"
технократ:
--- Цитат ---"Технократ,
и на мен понятието "Свободна Енергия" ми звучи малко като "Отрицателна Лихва", или един вид като стока или услуга, за която като я ползваш и ти плащат...
И така хората биха станали приказно богати, само като ползват тази стока или услуга, без дори да си мръднат пръста. Като на всичкото отгоре - това богатство изобщо няма да им трябва... Да вършиш работа без загуби, а даже на печалба - не ми се струва логично. То така в един момент ще спечелиш всичко и ще глътнеш всичко...
Въобще, все по сериозно се замислям, че нещата стоят точно по този начин, а не по някакъв друг, не случайно. И причините за това не са някакви световни конспирации, гонения на изобретатели и всякакви други подобни ужасии, а причината е, че Някой преди нас е помислил за това да не се самозапалим и самовзривим"
--- Край на цитат ---
Веско, а защо да не предположим дори за миг, че в природата може и да има отрицателни лихви, но поради някаква причина все още не са достъпни за нас. и виж че при това положение богатството ще изчезне защото всички ще са задоволени това означава равенство няма да има бедни, но няма да има и богати като противовес на бедните :) ама това ей тъй извън темата, то материалното богатство е по низшо от духовното и интелектуалното нали :) пък за самозапалванети или самовзривяването, е то всичко е опасно около нас когато не го използваме достатъчно внимателно :)
технократ:
Браво майсторе, само така :) а пък аз смятам че природата ни е дала и отрицателни лихви, нима като отидем в гората и запалим огън като влагаме за това по малък огън а получаваме по голям, и то без пари, това не е отрицателна лихва? или си направим самоделен капан за дивеч и уловим дивеч за прехраната си, това не е пак отрицателна лихва? да ама човешкото общество и цивилизованост е измислило парите лихварството и банкерството, та си плащаме положителните лихви за всичко дето ползваме. Видите ли сега че в природата съществуват и отрицателните лихви, ми вземете и атома, влагаме малко енергия за разцепването му, пък получаваме огромна многократно превишаваща вложената.
Vetap:
Нека да се върнем пак към темата! Не защото Майсторът не казва "правици" за състоянието на България и българите, но защото все пак това е технически форум.
До колкото разбирам от обясненията на Майстора, той е успял да открие "Магнитен транзистор". Да си припомним как работи електронната лампа или транзистор. Имаме енергия от някакъв източник, например 12 волтов акумулатор. Искаме да управляваме тази енергия с по - малка енергия така, че например да слушаме музика в колата си например 100W, усилвател....
Сега, имаме два магнита, между които е създадено поле с висок интензитет (аналогия с акумулатора). Тази енергия, забележете е практически неизчерпаема. Задачката, над която си блъскаме главите всички ние и учени и "неучени" от целия свят е да се научим да управляваме тази енергия. От думите на Майстора личи, дай боже, че той е решил този проблем, т.е. създал е прототип на " Магнитен транзистор". При транзисторите с ток от порядъка на 1mA, да речем можем да управляваме ток от порядъка на стотици ампери. Но да си припомним колко време отне на човечеството да създаде първата лампа!?
Преимуществото на Майстора е, че той работи на чисто поле, т.е. умът му не е замърсен с класическите постулати за магнитното поле и магнитното взаимодействие, натрапени ни от техническите вузове. Така са ставали по-голямата част от великите открития. Иска ми се да вярвам, че пъзела на управление на магнитната енергия е решен! Дано!
Майсторе, желая успех!
Vetap:
Колкото до "специалния генератор", т. е преобразувател от механична в електрическа енергия, не се надявай да конструираш нещо с К.П.Д. по- голямо от 60 - 70%. Да му се не види и законът за запазване на енергията ;).
Достигнал съм до извода, че изцяло магнитен генератор на енергия е невъзможен, но магнитно - гравитационен, магнито - електрически.... това е друго нещо. Прецизирай " магнитния транзистор" и нека силата да е с тебе!
valex:
Maistora52
Не ти трябва генератор. Сложи едни бобини покрай въртящите се магнити, малко диоди, един електролитен кондензатор и ще заместиш батерийката.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия