Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

"Спорове и дискусии относно Магнитните Преобразуватели"

<< < (8/15) > >>

ndm:
В последно време една убеденост не ми дава мира на иначе детския ми ум.

--- Цитат на: atos в Януари 08, 2019, 01:56:59 pm ---Не знам дали разбирате какво искам да кажа...?
Все още съм убеден, че постоянният магнит е конвертор на различен вид енергия (етерна), различна от електрическата, докато ел.магнита е конвертор на електрическа (пак етерна, но друг вид).

--- Край на цитат ---
  Най вероятно не съм разбрал правилно, което естествено се разбира от писанието, но ако е възможно да задам някои уточняващи въпроси, с цел издигане на по-високо мисловно-логическо ниво.
 -Щом постоянния магнит е конвертор(преобразувател) на различен вид енергия (етерна), различна от електрическата, как самия магнит „генерира” само и единствено електрическа енергия в….електромагнита. За да не кажеш, че не се изразявам ясно – както електродвигателя е обратим в генератор, така и електромагнита?
 -Докато ел.магнита е преобразувател на електрическата(не е ли една и съща?, ти ще кажеш) енергия в…пак етерна, но вече магнитна от друг вид.
  Ти като специалист в металознанието навярно имаш верен поглед върху случващото се. В тези етерни преобразуватели все пак участват различни видове метали(проводници). Освети тази непозната за мнозина от нас материя, да не се напрягаме в иначе мрачните криосезони на годината.

ndm:

--- Цитат на: Maistora52 в Януари 09, 2019, 04:25:04 pm ---NDM ! - ПЕЧЕЛИШ ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ЗА НАЙ-ИЗИСКАНА ИРОНИЯ!
... да видим, Шефа какво ше каже, преди да ни "свие сърмите"!

--- Край на цитат ---
Ако може по-леко с потупването, че съм малко слаботелесен(не знам дали това не води и до слабоумие, само 64кг. съм). Надявам СЕ Шефа като разбере за моите телесни и несамо несгоди да СЕ смили над мене грешния.

Bat_Vanko:
Преди да навлезнат масово акумулаторните винтоверти имаше едни автоматични отвертки с винтова спирала. Натискаш дръжката, отвертката се завърта по винтовата спирала и завива болта. Който ги е ползвал знае че там триенето е голямо, но все пак много улесняваха работата. С помощта на тази отвертка може да се развърти всякакъв диск само с ритмична осцилация на дръжката. Ако винтовата спирала се замени с спирала от наредени магнити и щифта също да бъде магнит, триенето ще изчезне нацяло. Същото се получава и при ускоряването на пумпал, веднъж развъртян на максималните обороти е необходимо само на моменти да се добавя по малко енергия за да се компенсира триенето в контактната игла. Някои колеги си мислят, че премахвайки триенето чрез добавяне на магнитна спирала, ще накарат "нещото" да се само ускорява. Но дали е така... Когато куплират генератора ще стане ясно.

nizo:

--- Цитат на: atos в Януари 08, 2019, 11:55:14 pm ---Не са твърдения и констатации, както целево се опитваш да ми ги вмениш, предположения са и изрично съм го отбелязал!

--- Край на цитат ---

Именно това ти казвам, атос! Науката НЕ започва с предположения, а ти постоянно натам теглиш каруцата и накрая излизаш чист, казвайки "ма то това са само предположения". Може да предположим, че някъде там във вселената, живее баба Яга, яде златни яйца и домашния и любимец е лилав, триглав жираф. Така излиза, че под извинението "това е предположение", може да пишеш всякакви измислици. Затова иска juliang, да се гласуват постовете, аз също искам, за да видим, към измислици и недоказуема плява ли се движи форума или ще има технически издържани идеи, които могат да се превърнат в реални устройства за СЕ.

--- Цитат на: atos в Януари 08, 2019, 11:55:14 pm ---Да, убеден съм! Колкото и да ти е странно, някои хора имаме интуитивни схващания на друго ниво (някои го наричат подсъзнателно, но това далеч не изчерпва определението му). Изпадаш в състояние, в което тропаш с крак и държиш всяка мисъл да бъде принизена (ако не - то поне унищожена) единствено до признатите от теб тълкувания и параметри, понеже не си в състояние да боравиш с други!
--- Край на цитат ---

Не извъртай нещата. ТИ не може да боравиш с измислените си етерни енергии, не може да се топлиш с тях, не може да си светнеш лампа, не може да ги заснемеш и демонстрираш. Твърдението, че си самоубеден в идеите си, защото си екстрасенс и ясновидец, са меко казано смешни. Не ми дреме дали получаваш екстрасензорна информация, за мен е ОК, но дай да не бъркаме въобръжението и измислиците с практически приложима, полезна информация. Щом си екстрасенс и получаваш информация, то информацията трябва да води до нови открития и полезни резултати. Какви резултати имаш от твоите екстрасензорни комуникации?

--- Цитат ---Знаеш ли кое е парадоксалното? Ти пък си вярващ в генератора на Капанадзе, нали така!
--- Край на цитат ---

Тук удари греда. Генератора на Капанадзе е реално устройство, заснето на видео, демонстрирано не веднъж и дори патентовано. От друга страна Капанадзе не е единственият човек, който е постигнал СЕ. Аз виждам, че за много хора тук, СЕ е все още неяснота и вероятност, но например на канала на Акула има подробно обяснено поне 1 устройство. Който има желание да бъде убеден, а не да вярва, да иде и да изгледа материалите.

Vetap:
Да продължим с транзисторната аналогия. Там има едно понятие известно като " бета", или h21. Това е отношението на колекторния ток към тока на базата. Колкото по-голям е коефициентът "бета", толкова по-добре.Това разбира се не означава, че транзисторът е СЕ генератор, защото енергията все пак идва от захранването

И така - тук е интересно да се види каква енергия е нужно да бъде изразходвана за да се получи преразпределение на магнитната енергия на системата от постоянни магнити, така че в крайна сметка да се наруши статиката и да имаме полезна работа на изхода - въртеливо движение ли ще е, постъпателно ли.....Тук енергията идва от магнитното поле на два или повече магнити. Това е "акумулаторът"! Енергията е там, тя съществува, въпреки че никой не знае от къде идва. Остава "простият" въпрос как тя да се управлява, както това върши транзисторът или лампата?
Съществуват електромагнитни системи - т.н. ЕМУ - електро-машинен усилвател. Всички самолети и военна техника във бившия СССР даже до 1970г. бяха оборудвани с тях.Те са сравнително добре изучени и в литературата има математически модели и т.н.  Но при тях става преобразуване на енергията и преразпределение на електромагнитна, а не на магнитна. Коефициентът на усилване по мощност на ЕМУ може да достигне до 10000.

Друго добре познато електромагнитно устройство е поляризираното реле. С минимална енергия на импулса се извършва работа по преместване на контактна група със сравнително голяма маса. Тук вече става въпрос за магнито-електрическа система, съставена от постоянни магнити и електромагнити. Но и тук коефициентът на усилване по мощност е грамаден. Магнитният двигател на турчина е всъщност електро-магнитен - там има бобини.

Майсторът споменава за електромагнитен актюатор. Ако беше казал " магнитен" щях да го запиша в групата на губещите. И така да обобщим:
1.За  създаване на задвижващо устройство на базата на магнитната енергия, създадена от два или повече магнита е необходимо в магнитната система да бъде вкарана външна енергия - електрическа, гравитационна, механична ... по начин нарушаващ статичното равновесие на магнитната система.
2. Необходимото условие за "полезност" на устройството е тази енергия да бъде по-малка от получената на изхода на устройството.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия