Преди около 4-5 години "майстора" показа един клип в който въртеше нещо като тенджера с магнити по периферията, като в ръката си държеше друг магнит и го клатеше нагоре-надолу или го приближаваше и отдалечаваше от другите.
Още тогава му казах, че така има развъртане, защото се осъществява обратна връзка, в случая чрез неговите очи, мозък и от там импулси към ръката му.
Освен това му казах, че тая обратна връзка трябва на всичко отгоре и да бъде "динамична", а не статична(константна). С други думи да има синхронизация м/у актюаторния магнит и въртящите се магнити. Например при увеличаване на оборотите да се увеличава и честотата на "клатенето" на актюаторния магнит.
За мен това е по-лесно да се направи даже и с микропроцесор и съответен датчик. По-трудно ще е чрез зъбни колела или някакъв ремък, които да следят и сънхронизират движението.
И другото, което си спомням, че му написах тогава е че ако не ми вярва да пробва да развърти диска и след това да си затвори очите(за прекъсне обратната връзка) и да види че въртенето ще спре.
А няколко години преди това той се мъчеше да направи това само със статични постоянни магнити. Казах му че така няма да стане - или трябва електромагнит да ползва, или трябва да приближава и одталечава актюаторния магнит.
Сега не мога да покажа и докажа това, защото...
След това помните, че "майстора" напусна форума като изтри всички негови постове. Това, меко казано беше злоупотреба със служебно положение.
След това помните, че се върна пак във форума и напук на всякаква логика беше отново сложен на ръководен пост. Явно бяха харесали "твърдата" му ръка.
Тогава той ми изтри акаута Velektra. Ако знаех, че така ще направи нямаше на времето да му давам акъли и да му "отварям" очите.
Ако забелязвате навсякъде тоя "майстор" пише: "принципа, който открих", "принципа, който открих".
Какъв принцип си открил, бе, аланкоолу!?!
Че това е първото нещо, за което се сеща човек като иска за развърти магнити разположени кръгово около цилиндър или колело, като доближава и отдалечава друг магнит.
Ако става въпрос за принципи, ето ти един принцип, който открих, но сега няма да го обяснявам, а само ще ти покажа една картинка, която нарисувах.
Да видим дали ще станеш Майстор или ще си останеш чирак!