Не бих казал, че е непознаваемо, това,че не можеш да си обясниш нещата и стигаш до задънена улица е сигурен признак, че си повярвал в погрешен модел водещ до тази задънена улица.
А ти как стигаш до извода че е познаваемо, трябва да си го опознал поне частично. Е ако е така тогава обясни го, пък ще се постарая да го разбера, а ти караш само на декларации. И не вярвам в никакъв модел, тези възгледи които представям не са мои, това са идеи на диалектиката, на хора учени и философи много преди теб и мен, са стигнали до някакви умозаключения за заобикалящата ни действителност и то с помощта на научният метод а не на някаква фантасмагория.
Сам скачаш, че теорията на Айнщайн е погрешна а когато някой ти предложи различно обяснение го отхвърляш използвайки като доводи същата тази теория за която твърдиш че е погрешна.
Кога съм използвал теорията на Айнщайн като довод за да защитавам тезата си? и какво общо има Айнщайновата теория с разискването тук?
Даваш ли си сметка, че такова поввдвние те уличава в лъжа. При това ти не лъжеш нито мен нито атос. Лъжеш сам себе си.
бе Радико какви лъжи какви торби с цимент
Когато на мен ми стане досадно и спра да пиша си мислиш че си победител в някаква битка едва ли не
Глупости, това си го измисли ти, не съм тук за да печеля словесни битки, напротив, бих се съгласил с всеки стига да е достатъчно убедителен.
Атос ти го формулира доста добре проблема на неразбирането, налага се да приемеме извода, че три измерения са крайно недостатъчни за да сглобим цялостен модел от всичките тия емпирично изведени факти. Ако не се опиташ да държиш сметка за всички едновременно няма как да забележиш противоречията в които ги вкарва модела. А щом фактите съществуват напук на модела значи проблема е в него ГРЕШЕН Е
Сега за измеренията, емпирично се знае че съществуват само 3 пространственни и 1 времево, за времевото измерение то е по особенно, свързано е с понятието време, същото се отнася и за пространственното, но то е видимо, времевото измерение не може да се види, ние виждаме в пространството но във времето не, или поне предполагаме вероятностно какво ще се случи за събития които са по малко детерминирани поради нестабилност на системата, и можем със 100% да "видим"предскажем само напълно детерминирани събития, поради това че системата е стабилна, и трудно може да бъде извадена от равновесие. Ако времето имаше повече от 1 измерения, тогава събитията на даден процес или явление, трябва да се развият по всяко от тези измерения, Все едно има втори радико във галактика андромеда, но съдбата му се различава от този радико който е на земята, но двамата радиковци са вплетени в някаква причинноследственна връзка, така че ако радико на земята си счупи крака при падане, това би било причината радико от андромета да се ожени
Разбира се това е алегория
да не вземеш сега да се обидиш
Та така, разбирам аз измеренията на времето и пространството. Всъщност пространството е 6 измерно, мерим ширина, дължина и дебелина, но във двете посоки за всяко. Противоположната посока е огледално отражение на посоката която мерим, в смисъл че пространството е изотропно, неговите геометрични свойства са навсякъде едни и същи. Пространство може да се мери и чрез стерадиани, пространственни ъгли. Времето мерим чрез събития, най точно може да се мери със елементарни събития, такива които са най малки и по краткотрайни от тях не съществуват, затова атомните часовници са най точни щото мерят с квантовите преходи на електроните си, за които не е известно да има по кратки явления от тях. Ето за кванта на времето
https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5 Ако времето е квантувано то и пространството трябва да е квантувано, с планковска дължина , ето и за дължината на планк
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BA под тези пространственни и времеви интервали не трябва повече да има пространство и време, пълна сингулярност, непознаваемост , от там е пръкнала материята и енергията. Форма на нещо безформено, или със форма която не можем да си представим вероятно щото е от друго измерение.