Хълк, защо бе пич ми ги говориш всичките тия неща?
Юлиане някои неща не ти ги писах за теб, но като виждам въпросите, които задаваш, може да се заключи. че мислиш по въпроса:)
Но отговорите дали няма да те шашнат още повече (някои неща с основание са били тайни/скрити - не всеки е готов за това)
Свободна воля има, и по това хората се различават от други биологични обекти(а хората не са произлязли от маймуните, а обратното - маймуните от изостанали хора, Дарвин не е прав, колкото и да се е старал по-въпроса. )
Но освен свободна воля има и свързани с взетото вече решение последствия и те може да се застъпват - "кой каквото прави, на себе си го прави", "ако сееш ветрове, ще жънеш бури".
1. Всичките библии и завети ...
Има промени и това е факт, въпреки специалното предупреждение, за което вече писа Радико
"А аз свидетелствувам всекиму който слуша думите на пророчеството на тази книга: Ако приложи некой на това, Бог ще наложи на него неписаните в тази книга язви; 19. и ако отнеме некой от думите на книгата на това пророчество, Бог ще отнеме неговата част от книгата на живота, и от светия град, и от написаните в тази книга. " Апокалипсис от Йоан, 22:18-19
Но!
Недейте се лъга: Бог поругаем не бива; понеже каквото посее человек това ще и да пожъне; 8. защото който сее в плътта си от плътта си ще тление да пожъне; а който сее в Духа от Духа ще живот вечен да пожъне. Посл. към Галатяните 6:7-8
- има периодични импулси за корекция, които стават с цел подновяване и поддържане на развитието - например знае се, че Великия Западен Учител Християн Розенкройц(основателя на розенкройцерския орден, известен още като граф Сен Жермен) се
преражда на всеки 100 години! За Дънов и за други Духовни Учители от 20 и 21 век да не говоря. Аз поне 1 съм срещал на живо. "Не бойте се деца, леб ще има"!
2. Кой решава кои от миряните...
- Дали не са решили за всички да са скрити, пък който влезе вече в църквиянската секта на по-високо ниво може и да може нещо да понаучи, ако не го интересуват повече разбира се ролекси и млади послушници...
Пледполагам не мискиш, че всеки може да иде да си чете от някоки ватикански библиотеки...
Затова няма кво да чакаме на тях - пиши го бегАло. Който търси намира, вече има достатъчно информация дори онлайн.
3. Колко века вече
- Определено, съдбата на човека е свързана със съдбата на народите и планетата, но последствията както индивидуално, така и групово не са преставали, и всичко се смята математически точно - има отговорни за това, наричат ги Господари на Кармата. Иначе, доколкото съм разбрал физическото съществуване и развитие на Земята на материален план ще е още няколко хиляди години, ще се съвдинин с Луната и ще след някое време - съществуване/развитие на енергиен/нематериален план.
Явно звездите решават кога да ч*
- не е точно така:))) Преди да се въплати Духа на бъдещото дете, може години да работи за подготовката на бъдещето си въплъщение, и майка му и баща му още да не се познават, но после да се.
Сори ако се чувстваш използван, но не винаги е задължително всичко да ти харесва:)
Обръща се значение и на зачеването, но важното е момента на излизане от тялото на майката, в този момент положението на планетите се "отпечатва" в мозъка и биополето/аурата на детето. Някои специално планират раждания, това е факт(информация от бившата Токуда)
П.С.С. Според мен на двете заповеди
- ти като сглобяваш/ремонтираш горелки, позволяваш ли им да работят както си искат или предпочиташ дейността им да е по зададените производствено параметри