van, колко енергия е нужно, за да натегнеш мощна пружина, та да и усвоиш единствения полезен импулс после? Или за издигането на 1 тон чук, който пускаш после рязко?
Това е събиране, акумулиране и после изведнъж - прас! С кондензатора е същата работа.
И този умножител на напрежение вади високо напрежение, но къде отива "I", големината на тока (ампери) ? Той би ставал единствено за точкова заварка (и то със съмнителен успех), какво остава за някаква постоянна мощност?
Или оспорваш дядо си Ом?
Да, може да се предположи, че Тесла е направил фокус - имал е някъде собствен излъчвател на енергия и е успял да конструира приемник, монтиран в автомобила, но това е съмнително предположение, макар и вероятно.
А да си представим иначе какъв е бил нормалния "радиофон" по негово време...или е разчитал на космическия радиофон?
Тази схема с детектора е плод на безуспешните интерпретации на "разбирачи". Не отричам, че е възможно Тесла да е реализирал подобен електромобил, но не и по този абсурден метод!
Ясно ми е, че с това изпадам в позицията на деструктивните отрицатели - "Не знам как е, ама баш тъй не е!"
Но трябва да сме реалисти понякога, колкото и да ни се иска да има вълшебници и феи.
П.П.Радико и той писал едновременно с мен...