Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
На вниманието на всички вегани
Радико:
Предлагам ви една потресаваща статия за това до къде може да стигне любовта към здравословния начин на живот.
https://m.dir.bg/dnes/svyat/otglezhdano-kato-vegan-dete-raste-bez-zabi-ne-mozhe-da-sedi-i-da-govori
GreenHulk:
Вегетарианство е имало от преди хиляди години, веганството било измислено от някакви англичани около 1950 г. За някои последователи на тези вегански вярвания помощта на психолог може да е от полза.
Радико:
Да цяла Япония в продължение на 200 години е била вегетарианска. По неволя обаче. Вярно, че в този период някои болести са били забравени от японците. За сметка на други обаче.
plcsoft:
--- Цитат на: Радико в Май 11, 2019, 05:45:56 pm ---Да цяла Япония в продължение на 200 години е била вегетарианска. По неволя обаче. Вярно, че в този период някои болести са били забравени от японците. За сметка на други обаче.
--- Край на цитат ---
Какво ще кажете за това че, 70% от индийците са вегетарианци! И винаги са били такива! За това поне има писменни доказателства. А гонят 1 милиард, вече!За статията ще кажа че , просто е лъжа написана от някой неграмотник който хал хабер си найн от вегетарианство!Самата статия е капан за наивници който не могат да мислят самостоятелно. Ако целта е, да накара вегетарианците да се откажат от растителната храна, тогава тези писачи са невежи, здраво напоени с химия и съзнание загвоздено в социума от супермаркетната синтетика която ядат. Защото статията не струва, тя е примамка за глупаци!
Защо смятам така! Всеки който е на ти с вегетарианството е изпитал ефекта върху себе си и много добре знае до какво води! А води до - здраве, сила, жизненост и мощна енергетика. Да не забравя да спомена, спокойствие, жизнен комфорт и една безпристрастност, тоест способност да мислиш трезво, осъзнато и да виждаш реалността такава каквато е! А не както ти я вменява телевизора, интернета и различните други методи за психологическо въздействие върху индивида. Да и при вегетарианството, може да има болести но, когато човек подходи грамотно и съзнателно може да ги предотврати и да се предпази. И при вегетарианците има всякакви да не мислите че, те са предпазени от човешката глупост. Не, не са!? Но да се вадят погрешни изводи за нещо което носи много повече полза отколкото вреда е, недопустимо! Нека и другите да се изкажат! Има хора с много по-голям опит от моя!
juliang:
Аз без месо на маса не сядам. Сина ми откакто е роден не е хапвал месо. Жена ми ядеше месо, преди 20 години го отказа. Така че имам преки наблюдения и върху трите случая.
--- Цитат на: plcsoft в Май 11, 2019, 08:40:38 pm ---А води до - здраве, сила, жизненост и мощна енергетика. Да не забравя да спомена, спокойствие, жизнен комфорт и една безпристрастност, тоест способност да мислиш трезво, осъзнато и да виждаш реалността такава каквато е!
--- Край на цитат ---
Начи и сина ми и жена ми са дефектни вегетарианци. Точно обратното на това което описваш са. Сина ми е висящ пред компа пубер, който едвам изгонвам до вилата поне да види слънце и чист въздух, за вършене на някаква работа и дума да не става. Жена ми ... абе вече не е толкова млада, може и от това да е, ма ... и тя не кипи от енергия.
За спокойствие и жизнен комфорт - такива у тях двамата няма. Вечно са недоволни от нещо.
Докато аз, месоядното, съм пълна тяхна противоположност :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия