Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
На вниманието на всички вегани
dmitarp:
Имам няколко въпроса към веганите, кои закони и принципи на веганството и на хуманността нарушава едно бебе, което бозае мляко от майка си? Нормално ли е това мляко да бъде заменено със соя, която в световен мащаб е около 95% генно модифицирана, за развитите страни дори 100%? Етично ли е да се произвежда ГМО соя, която е модифицирана за да и дадат предимство пред другите растения спрямо отровата раундъп, т.е. унищожават се другите растения за да може човек да яде соя, вместо да се пуснат тревопасни и да пасат всякакви растения и после човек да консумира продукти от тези животни, кое е по полезно за нас и за природата?
plcsoft:
--- Цитат на: juliang в Май 12, 2019, 11:49:23 am ---Какво "духовно и материално развитие"? Само си помисли как са живели хората преди... да речем преди 5000 години. Това е нищо в сравнение с възрастта на Хомо Сапиенс - в зависимост от данните това е между 500 000 и 1.5 млн години.
Преди 5 000 години хората са драскали с въглен по стените на пещерите примитивни рисунки. Ползвали са основно остри пръчки и камъни. А физиологически почти не са се различавали от нас.
И какво разбираш под "жизнена сила"? На човека му трябват въглехидрати, белтъчини, витамини, минерали. Какво толкова концентрирано има в семената? Защо не рзгледаш тезата, че на всяко следващо стъпало на преработката т.нар. от теб "жизнена енергия" не е все по-концентрирана, все по-преработена и по-достъпна за организма? Най-разпръсната е в растенията, в тревопасните е малко по-концентрирана а в хищниците е във възможно най-чист вид?
Как са живели хората на Север? Там има само мъхове и лишеи и основната им храна е била месото - елени, мечки, риба... Може би в Сибир или Аляска няма дълголетници?
Токсините за които говориш са продукт на последните 100 години. Преди 2 века не е имало торове, пластмаси, електромагнитни замърсявания на околната среда. За 100 години е невъзможно да настъпят каквито и да било промени във човешкия организъм - времето е прекалено кратко за такава еволция, все пак ние не сме мухи със жизнен цикъл от 2 седмици...
П.С. в картинката която си постнал най-ниско фигурират лекарствата... Ти ... мислиш ли преди да се доверяваш на такива данни? Колко е рН на един антибиотик? А на аналгина?
Още - какво означава рН на брашно, или на фъстъци? За такива продукти (несъдържащи вода) този показател е неприменим - той няма смисъл.
--- Край на цитат ---
Юлиане на тези въпроси няма да ти отговоря! Защото това означава да влезнем в една безкрайна полемика и кръговрат от който няма излизане. Като кучето което си гони настървено опашката и никога не я захапва.:) Отговорите на въпросите който задаваш можеш да си ги намериш и сам. Мисля, че си достатъчно любознателен. Преди 10 или 15 години и аз бих задал подобни въпроси но, вече знам че те са безсмислени. За това няма да си направя труда да търкам клавиатурата. А ти продължавай, не ми пречиш! Лек ден! :)
--- Цитат на: dmitarp в Май 12, 2019, 12:40:16 pm ---Имам няколко въпроса към веганите, кои закони и принципи на веганството и на хуманността нарушава едно бебе, което бозае мляко от майка си? Нормално ли е това мляко да бъде заменено със соя, която в световен мащаб е около 95% генно модифицирана, за развитите страни дори 100%? Етично ли е да се произвежда ГМО соя, която е модифицирана за да и дадат предимство пред другите растения спрямо отровата раундъп, т.е. унищожават се другите растения за да може човек да яде соя, вместо да се пуснат тревопасни и да пасат всякакви растения и после човек да консумира продукти от тези животни, кое е по полезно за нас и за природата?
--- Край на цитат ---
Димарт, какво да ти кажа! Аз съм стигнал до следният извод. В природата никой не пие чуждо мляко. Добре е бебетата да пият млякото на собствената си майка защото дава на детето най- благоприятната храна. А относно ГМО храните, просто забравете. Аз самият съм много потърпевш от тази угроза. Пчелар съм и навремето говоря 2007-2008 година претърпях значителни загуби от това извращение на човешкото невежество.Тогава, не знаех с какво си имам работа и докато се усетя, почти фалирах. Алчността и ненаситната жажда за пари бяха накарали земевладелците в моя район още първата година да засеят големи площи със ГМО култури и за 2-3 години пчелите ми почти се самоунищожиха. Тогава не го знаех това! Но, когато научих истинската причина, вече беше късно! Така че, ако искате да имате поколение и да правите здрави деца, бягайте като дявол от тамян от тази напаст! Имам усещането че е създадена само да унищожава изкуственно човешката популация. Защото никое друго животно освен човека не я консумира! Явно тъпотията в човека е превърната в норма!
ventsy74:
Picsoft
Като говорим за гмо и култури, търся семе от до ати ама от онези домати преди 90те години. Ето една снимка на моите, който отглеждам в хола си със цел да не се оплодят със онези мутанти на Monsanto
Не съм много сигурен, че са от читавите обаче.
plcsoft:
--- Цитат на: ventsy74 в Май 12, 2019, 06:26:25 pm ---Picsoft
Като говорим за гмо и култури, търся семе от до ати ама от онези домати преди 90те години. Ето една снимка на моите, който отглеждам в хола си със цел да не се оплодят със онези мутанти на Monsanto
Не съм много сигурен, че са от читавите обаче.
--- Край на цитат ---
Мога да ти дам наесен! Просто ми напомни! Имам от сортовете "биволско сърце" и " гергана" мисля че беше. Но да ти кажа и аз не съм сигурен какви точно сортове имам.
За да проверите дали семената са ГМО използвайте следният метод. Слагате в съд вода и малко семена от културата която искате да проверите. Оставяте да се накиснат за 12 часа. После изцеждате водата от съда и ги завивате с мокра марля отгоре. Целта е да покълнат. Ако покълнат редовно и има много малко не покълнали под 10%, това означава че, семената са нормални тоест стават за консумация от животните и човека. Ако кълняемоста е малка или въобще липсва, това означава че, това са модифицирани растения. Те нямат потенциала да създават поколение. Тоест нямат жизнена сила в себе си, а само служат за пълнеж и унищожение. Така се познава най-добре. Но и това не е пълна гаранция. За пълната гаранция трябва да изчакате растението да се развие и да видите дали ще плодоотдава. Ако не плодоотдава или плодовете му са дефектни и имат страни образования. Значи са ГМО или химически обработени. А най добре се проверява с птиците или тревопасните животни. Те не са тъпунгери като човека и много добре знаят каква храна им е най-полезна.
Радико:
--- Цитат --- За да проверите дали семената са ГМО използвайте следният метод. Слагате в съд вода и малко семена от културата която искате да проверите. Оставяте да се накиснат за 12 часа. После изцеждате водата от съда и ги завивате с мокра марля отгоре. Целта е да покълнат. Ако покълнат редовно и има много малко не покълнали под 10%, това означава че, семената са нормални тоест стават за консумация от животните и човека. Ако кълняемоста е малка или въобще липсва, това означава че, това са модифицирани растения. Те нямат потенциала да създават поколение. Тоест нямат жизнена сила в себе си, а само служат за пълнеж и унищожение. Така се познава най-добре. Но и това не е пълна гаранция. За пълната гаранция трябва да изчакате растението да се развие и да видите дали ще плодоотдава. Ако не плодоотдава или плодовете му са дефектни и имат страни образования. Значи са ГМО или химически обработени. А най добре се проверява с птиците или тревопасните животни. Те не са тъпунгери като човека и много добре знаят каква храна им е най-полезна.
--- Край на цитат ---
Ти наистина ли вярваш в това което си написал?
Това е зловещо доказателство, че начина на хранене определя начина на мислене. Ами да то човек се състои и оредставлява това което яде.
Тъжно, но Димитър и Технократ са напълно прави.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия