Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
На вниманието на всички вегани
ppipilica:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Май 17, 2019, 09:29:05 am ---Можем ли да вярваме на фермерският пазар? Или пък на това което ни представят като био? Как мислят тези които сами си отглеждат? Каква е точно разликата?
На мен не ми е ясно!
--- Край на цитат ---
От много зависи неща зависи дали може да им се вярва. Био-то е произведено без употреба на химикали в райони отдалечени и вероятността да пипнат зарзаватите болест е малка, и ако се налага употреба на някакво лекарство се прибягва до природни такива, разни отвари и подобни или някои безвредни химикали.
Един познат рабитеше, сега не знам дали е още там, в една ферма за Био зеленчуци, някъде беше на майната си в балкана, та ми е разправял как носи за проби да им издадат документ, с какви чудесии пръскат и какви сортове гледат.
Вкуса, по скоро липсата на вкус, на купешките домати и краставици е от сорта не е от това че ги гледат с химии, това са сортове които са издръжливи на транспорт и съхранение, отделно че ги берат зелени, доматите де.
Ние гледаме домати и краставици за продаване но и садим други сортове за нас си и за по-така клиенти, та знам какво е вкусен домат и краставица. За да е вкусен домата трябва да узрее на корена, да ама тогава омеква и не трае на съхранение и транспорт. Та като купуваш био домати пипни ако е като картофи колкото и да е био не е вкусен. Щи кажа и един случай, останахме смаяни от резултата, трябваше да изкараме документ за нитрати на едни марули, и отнесохме от нашите дето са торени със селитра и от на баща ми от село дето само малко гюбре бил сложил, е неговите излезнаха доста над нормата пък наште торените бяха почти на границата.
Е
juliang:
Хълк, интересно ми е как си представяш да потъне цял континент... Къде ще отиде? Тая цялата маса не може да изчезне, Земята не е куха (въпреки твърденията :) )
И още - ако примерно Африка мистериозне вземе да потъне, нивото на Световния океан би спаднало със стотици метри, щото все пак водата в океаните е сравнително константен обем, а площта върху която ще се разлее става много по-голяма. Тоест ако някога този континент е съществувал, то огромни площи от сега познатите ни континенти е трябвало да са били под вода. Реално поне половин Европа е трябвало да е била под вода, огромна част от северна Азия също.
Само да напомня, че София е с надморска височина от само 500 метра... Всичкото Хърватия, Словения, огромна част от Германия ще е било дъно на океан. За Холадния да не говорим.
А Америка? Къде са живели индианците? Цялата делта на Амазонка ще е била океан.
Африка? Вероятно от нея е стърчал само 1 връх.
Колкото и нищо да не знаем за дъното на Атлантическия океан, поне ни е известна дълбочината на местата, където сме положили презокеанските кабели. А те са много, и вървят по различни трасета: https://www.submarinecablemap.com/ Дълбочините там са хиляди метри, и няма и следи от някакви тектонични катаклизми.
dmitarp:
juliang, следи от морски животни се намират почти навсякъде из България, включително и на надморски височини повече от 800 метра. Има много легенди за определени места, които твърдят че това е било пристанище например, дори и да не е било така, тези легенди са възникнали именно защото са намирали следи от морски животни.
svetlio760:
Бе тука форумците вярвате ли в идеята, че човекът е произлязъл от маймуната, че мен тая работа с лемурите малко ме притеснява! Те дори не са човекоподобни! :o
ventsy74:
Ами Дарвин си вярва. А и човекоподобните край него му вярват.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия