Добре де всичко говорите, че едва ли не е възможно да се премести "камъка от Баалбек" но тогава идва логичния въпрос къде са следите от тези съоражения, с който са местили?
Къде са следите от съоръженията с които е построен АЕЦ "Козлодуй"?
Къде са въжетата, куките, релсите? Ами ... или са на друг обект или са ги претопили или са ги загубили.
Имай предвид че при преместването (мое мнение) са ползвани дървени трупи и въжета, които едва ли ще оставят някакви следи след 1000 години, дори и да са ги оставили на мястото където са ползвани. А конете и воловете ... ми избягали са, изядени са и т.н.
Имам какво да споделя и по този въпрос но е безсмисленно да се коментира преди да има някакво единодушие по въпроса за възрастта.
Ако приемем възрастта за 1 млн години, отпада варинаат да е построен от хора. А ако не е построен от хора ... вероятно са си изнесли оборудването в посока Алфа Кентавър...
Но при такава хипотеза ... к'ви са тия дет имат технологията за пътуване между звездите (дори между планентите), но не познават бетона? Аз ако бяха на тяхно място бих излял това от едно парче титан или платина ... поне щеше да е по-здраво. Щом огат да докарат оборудване, можеха д свалят един железен астероид и да го ползват като суровина. Тогава наистина щеше да е впечатлявящо