Общата ми теория за нещата.
Според мен човек в нашите среди трябва да има някаква обща визия и базова основа върху която да гради разсъжденията си за да има някакъв прогрес в насоките които го интересуват.
Не претендирам за вярност на нещата които ще напиша в последствие а споделям само моето мнение за нещата.
Ще се опитам максимално сбито и просто да обрисувам картината върху която се оповавам при разсъжденията си.
Основното понятие което трябва да държи човек в главата си според мен е....
ПРОСТРАНСТВОТО
По мое виждане пространството е поле основното поле в което се случват нещата това поле има характеристики които го описват тоест кординатни системи разположени под 90 градуса едни спрямо други.
ВРЕМЕ
Времето е условно понятие изразяващо интервалите между събитията случващи се в пространството. Времето е обвързано със полето пространство и е относително спрямо него. (последното казано е пренебрежимо в повечето практически случай които ме касаят)
ЕНЕРГИЯ
Енергията погледнато на най ниско ниво чесно казано не я разбирам съвсем и нямам стройна концепция за нея.
Непонятието ми се корени в това ,че енергията е пряко обвързана с материята и тя в нашите разбирания без материя няма как да я опишем смислено. (това беше абстрактният въпрос който ме мъчи но той е и най основният който ни касае и де се препъваме)
Погледнато на по-високо ниво енергията е следствие на масата на барионното вещество да влияе на околната материя.
МАТЕРИЯ
Материята според мен е нещо като състояние на енергията която материя добива кокретни свойства чрез които може да влияе на останалата материя, пространството и времето. Тези свойства се наричат взаимодействия.
ВЗАИМОДЕСВИЕ
Най просто казано взаимодействие е отношение между материята и материята и пространсвото също посредством полета.
ПОЛЕ
Просто казано поле е пространство с изменени закони за взаимодействие спрямо околното всеобщо пространство/поле.
СИЛА
Силата е потенциала енергия който съдържа дадена частица система от частици в конкретния момент съотнесена спрямо околконто пространство/поле/материя.
Тия рамки съм си ги набил в главата и на тяхна база се опитвам да разсъждавам - останалите подробности които знам са просто подробности.