Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна ел. централа (Powerwall)

<< < (3/4) > >>

krasias:
bgbigbrother, мисля че е по добре да си вземеш мрежови инвертор с ограничител и когато нямаш консумация да си зареждаш батерията. Защото преди 8 години нямаше такива инвертори и старите вкарваха всичката произведена от панелите енергия в мрежата, което означава че подаряваш доста ток на енергото.

bgbigbrother:
van, благодаря за образователните линкове и позитивното мнение.
Наистина това което е безценно в случая е опита и знанието което натрупах. Този проект съм го правил от сърце и съм вложил доста желания и усиле в него.
За съжаление няма да имам времето в момента да поработя над схемата която сте предложил тъй като имам адски много неща които да реша около този powerwall, но си я свалих схема и добавих към списъка с проекти който да експериментирам в бъдеще.

weka:
Схемата е интересна най вече защото може да е ползва и на обратно. По подобен начин се правят индукционни нагреватели и други играчки. Все пак когато има индуктивности най малката грешка е минус два транзистора в най добрия случей, зависи от бързината на предпазителя

ppipilica:
Бъди сигурен че транзисторите са по-бързи, изгарят преди предпазителя, независимо какъв предпазител ползваш, той се слага да не стане яко късо и пожар след това.

bgbigbrother:
Тиа дни като е топло времето бързо се зарежда батерията и някои от компонентите работят на максимум. Време е за вентилация ми се струва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия