krasias, напълно осъзнавам че няма да съм на плюс. Не ми е това и целта на този проект.
Целта ми е да се науча, да натрупам и споделя опит.
Аз имам 800 Wp ФВ панели в дома ми от 8 години за които платих към 800 $. Като прибавим и мрежовия инвертора, кабели, бушони и т.н се връзва някъде към 1000$. След 8 години, и половината разходи не са се възстановили. Имах инсталирани оловни акумулатори и при всеки опит да увелича капацитета се сблъсквах с проблема че са огромни, тежки и може да използвам дългосточно 20-30% от капацитета им. За това реших кардинално проблема като ги разкарам и мина на li-ion. От тука идеята ми се разви в различни аспекти, но за момента най-рационално ми се струва да се зарежда нощно време и да се разрежда през деня. Загубите съм ги документирал и може да се видят във видеото някъде към 38:34 минути от началото. Те са около 25 % а разликата между дневна и нощна енергия е 150%.
Може да си прав че като цяло може и да няма смисал, но този проект може да помогне на хора които нямат достъп до ел. мрежа (някоя вила или подобно място) и да си осигурят ток нощно време използвайки такава батерия.