Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Бюджетен соларен нагревател с висока ефективност
Радико:
Отварям нова тема защото предишната беше осакатена и подменена от един модератор.
Проекта беше доста време в застой, но в последните дни се мобилизирах и вече може да се каже, че има какво да покажа. Това е прототип направен с цел да се види какви грешки съм допуснал при теоретичните изчисления и да се коригират. Сега остава да направя една водна проба за херметичност на тръбите и ако няма проблеми започвам да нанасям огледалното и селективното покрития на рефлекторите и тръбите.
montanar:
Идеята е добра!
За да постигнеш по-сериозна темература ш трябва да сложиш стъкло а като се качи температурата ПВЦто не знам как ш се чувства.
Радико:
Стъкло има просто още не е сложено. Върху ПВЦто ще има отражателно фолио и не би трябвало да се нагрее много много. Най много ще се нагреят тръбите, но върху тях ще има селективно покритие а и повече от 70 гр. Няма да може да се нагрее заради водата вътре в тръбите. Нали ще циркулира все пак.
montanar:
Относно покритията - вече има доста добри огледални фолиа за залепяне ;)
Радико:
Van
Аз със това съм започнал преди около 5 или 7 години. Ето ви снимка пресна пресна на останките от първия ми по сериозен експеримент. Със тази чинийка от wifi антена постигнах 240 гр температура. Имаше го тук във форума.
Монтанар това е точно такава огледална лепенка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия