Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Помощ при изчисляване на слънчеви панели

<< < (3/4) > >>

sasma:

--- Цитат на: krasias в Юли 24, 2019, 07:44:07 pm ---Тия са по най добрата технология за тънкослойни панели CIGS, евтини са но са втора употреба и не се знае в какво състояние са и заемат повече площ.

--- Край на цитат ---
Мисля да ги тествам с мултицет пред да ги закупя, имам достатъчно място за да ги монтирам. Живея в къща в град от селски тип. :) ;D

Аtos:
Ако ще и трета употреба да са, щом работят - вземай ги, цената е супер. Най-много да им е паднала ефективността с 10-15%.
Най-важното е, че разполагаш с площ.

krasias:
sasma, какво става купи ли някакви панели и ако си купил дай някакъв отзив.

sasma:

--- Цитат на: krasias в Август 12, 2019, 01:23:18 pm ---sasma, какво става купи ли някакви панели и ако си купил дай някакъв отзив.

--- Край на цитат ---
Здравейте,
купих си засега инвертор SAJ TL3KA 3000W на което може да се свързват такива високоволтажни панели. Сега предстои да си купя и такива евтини панели (дано да са ефикасни).  ;)

Да ви разкажа и как се сдобих с дадения инвертор, след като видях обявата на която пише 500лв. писах по вайбар на човека защото си беше с чужд номер и се уговорихме да тествам инвертора. Отидохме до даденото село тествахме инвертора и си работеше нормално, след една седмица реших да го тествам и аз на моите панели и му вързах 4 бр. стандартни панели (единия вади около 38 волта) последователно вързани искараха около 180 волта. След връзването на панели и пускането на инвертора и то не тръгна :) (бях се притеснил мого) казах си, че ме набутаха с дефектен инвертор. То пък малко му е дошло волтажа и не захапа, след връзването ми на наколко още и захапа. Сега си работи нормално... :)))

PyroVeso:
Е ти с тия последователни навръзвания няма ли опасност да изпържиш някой панел или да стане някаква друга беля?
Няма ли някакви... load balancer-и между панелите, като при литиевите акумулатори?
Иначе ако можеш да докараш 380V си е екстра - само разклащаш да не е право и директно ползваш с домашната инсталация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия