juliang вие имате странна логика. Предполагам, а може би и вие не разбирате, че се опитвате да покжете ефективността на капиталистическата организационна система ( с което принципно съм съгласен ), като същевременно представяте в защита, без сам да го осъзнавате, най-неефективната икономическа система в САЩ, която е съществувала през цялата им история.
Пикси, аз пак повтарям - всяка валута търпи инфлационни промени. Но при долара са най-малки.
Така е когато е съществувало нещо което се нарича Bretton woods ( чували ли сте за това ?). Пак казвам покажете коя друга валута в последните 35-40 години се е котирала с превилегията на долара. Гледайте тренда juliang, при положение че не правите друг по-дълбок анализ, а не релативното обезценяване към други, не прокрити от нищо хартиики.
Нека да приемем че един сегашен долар има 3 цента стойност, или се е обезценил 30 пъти за един век. Българския лев го девалвираха 1 : 1 000 преди 30 години, 1 : 10 през 1962, 1 : 100 през 1952 година. Или за 80 години един лев е струвал 1 000 000 стари лева.
Правиш разлика между 1 : 30 и 1 : 1 000 000, нали?
Мисля че доста добре правя разлика
. Но нали знаете поговорката "къде го чукаш, а то къде се пука"
Хайде сега, цитирайте ме да видим къде съм написал че сравнявам ( лично аз ) долара с която и да е друга валута ? Понеже виждате ли това сравнение, с другите валути, го правят дякои други колеги и вие явно не правите раликата когато давате аргументи, което не ме учудва. Виждате ли, когато човек спори от идеологична гледна точка, той не се оптива да внике в логиката на аргументите на опонента а си говори това което му е в главата.