juliang, това не са сензори засичащи радиосигнал, те са топлинни и виждат през върха на ракетата но се намират във вътрешността и, не е проблем плазмата.
Имаш ли идея каква е температурата на плазмата и как топлинен сензор ще засече нещо през нея? Явно не.
Запада са много далеч от момента в който ще могат да управляват хиперзвукова ракета.
Да, изключително сложна задача. Това на снимката е някаква гимнастика, подходяща за дипломна работа в Техническия университет:
Да напомня - тая бандура е висока 70 метра, или колкото една 24 етажна сграда.
... Имат дронове с пропелер които могат да атакуват преминавайки скоростта на звука...
... и един мармонт завива шоколад. Толкоз си скаран с аеродинамиката че няма накъде.
Що не си зададеш въпроса "Абе що няма хеликоптер, де да развива повече от 400-500 км/ч?"... сигурно има някакво физично ограничение, не мислиш ли?
... те машините му са от дърво. И хиперзвуковите им ракети са токова чудо
С това съм напълно съгласен...
Асафеев е едно ефе с голямо самочувствие, криви се там по няколко часа и им се чудя какво толкова му гледат клиповете.
Ако погледаш някои от "Картавите истории" може и да научиш разни неща и да спреш да се излагаш. Има поне 2 епизода за безопасността в автомобилите - изгледай ги и повече няма да даваш акъл да се правят корави коли, които не се огъват при ПТП.
... разпределителния вал си е в собствено лагерно тяло, може да стегнеш главата и върху нея тялото на вала за да провериш дали не се осуква и да стяга вала в лагерите, от това задират разпределителните валове на много западни двигатели, немските страдат яко,
Аз щото нямам една на 250 000 и една на 200 000 км, та затова трябва да ми ги обясниш тия неща. Благодаря ти, ще внимавам за тия слаби места на немските двигатели
Ти реално... имаш ли идея каква мощност вади ВАЗ-овския двигател и колко гориво харчи за да извади тая мощност? Кое му е хубавото?
... също да не удрят клапани и с ремък, ремъка е много по напреднало решение от веригите.
От коя година ВАЗ почна да пеави двигатели с ремък? И колко десетилетия след скапаните западняци почна да слага ремъка?
А замисли ли си се защо западняците не правят двигатели, които да не удрят клапаните? Сигурно не им стига акъла да изрежат 2 вдлъбнатини в буталата?
Кажи честно... имаш ли си понятие защо много двигатели нямат тая "защита" и защо производителиете се отказват от нея?