Ок бат Ванчо нема да ти се церемоня повече - започвам те по етапен ред.
1вият ти пост в темата беше пълна тъпня а тя се състои в следното.
Известната съпротива се има за движение в среда
различна от вакум.
Изменя се енергията която носи всеки един отделен фотон когато се движи в среда различна от вакум. (още тук почва да ви припарва и за забивате.)
В вакум нищо не се изменя! щото няма какво да го измени. (фотона си лети и лети през полето наречено пространство.)
Науката е единодушна: и етера и тъмната материя имат маса; и етера и тъмната материя почти не взаимодействат със светлината; и етера и тъмната материя преминават през всичко, вероятно и в момента през нас. Имаш ли някъде някакви конкретни данни или свойства с които можеш да различиш етера от тъмната материя.
Я посочи в кой сериозен научен источник етера ефира кефира е признат?!?!
Коя наука е единодушна - оная от 18ти век ли?!?!
Ще пропусна обидите и характеристиките по мой адрес. - под достойнството ми е да ги коментирам но няма да те оставя на сухо в края на поста
Относно вторият ти пост:
В него ясно личи по какъв начин софистиш - в 1вия цитат цитираш положение касащо движение в барионна среда а в вторият движение в вакум.
Да фотоните се разпространяват праволинейно в
ВАКУМ И не се влиаят гравитационно от нищо - струпването на маса изкривява пространството не пътя на фотоните.
А относно сметките колко атома има на квадратен метър между нас и алфа кентавър може да се сметне но каквато и сметка да излезе пак ще е достатъчно мнооооого прозрачно
или водорода колко и да го помпаш и да го втечниш дори си остава почти идеално прозрачен
(що ли - сигурен съм че не знаеш защо или що водата е прозрачна
)
И относно последният ти пост.
Не фотона не губи енергия при движението си във
вакум - няма причина да го прави.
А червеното отместване де толко те болят задните части за него е следствие на разширението на вселената.
// Та бат Ванчо. до там се стига като се подхожда само на амбиция и без подплата с нужните знания. Най добре занемей че вече ставаш банален с изхвърляциите си. Не ти ли стана ясно че нема да поддам относно нещата които зная и съм се убедил по един или друг начин че са така. Мери си там с Рабушите и се радвай на старините си.
Че си злобар разбрахме вече - че си инат също разбрахме - почти успя да се направиш и на глупак.
Спирам да кмуникирам с теб по всякакъв повод че ми е досадно и уважавам околните достатъчно за да им мазоля очите с дребнави изпълнения от твоето ниво.
Ако искаш да водиш някакъв диалог с мен отнасяй се достатъчно уважително и моля без софистика (не съм някой други особи при които номера минава) както аз камара време правих докато не прекали. за което и бан отнасях. Сега няма да го допусна така че свиквай да си коректен. //
АДИОС!