Да бе напълно съм съгласрн с това Юлияне. Само едно малко уточнение колебанията в електромагнитното ПОЛЕ Ние в България на чист български език ги наричаме "вълни" ако на някакъв друг език " може би Навахо" се произнася "фотони" стигаме до единодушие да има фотони. Просто аз не знам достатъчно чижди езици. Все пак опитай да обясниш на монтанар еднозначността на думите вълна "електромагнитна" и фотон. Тогава вече нещата ще са на 50% приключили.
Ще остане само да се сетите и, че "поле" и "етер" са еднозначни. И споровете ще приключат.
Щеше да е много добре да беше толкоз просто, ако гадния фотон не проявяваше характеристиките на частица от време на време... Примерно това, че гадта не ще да приема произволни стойности, а се квантува на порции.
За "поле" и "етер" съм почти съгласен, но ако можеш да ми позволиш да продължа да го наричам "поле"...
Та в края на крайщата си е частица а не вълна.
Е не е... не е само частица. Т.е. ... уффф... хем е частица, хем е вълна... или е частица или вълна в зависимост от това от коя страна го гледаш...
Б*си... спорим дали слона е голям или сив...
P.S. Сега почвам да разбирам религиозните войни ... Колко точно висок е бил Исус, къде бил роден, дали Исус или Мохамед е по-истински... и се намесват едни атеисти дет казват че Бог не съществува... има официална религия към която се придържат огромна част от вярващите в Исус или Мохамед, но има и някакви адвентисти от седмия ден, свидетели на Йехова, откровени шарлатани ... и всички те претендират за това, че именно те са истинските.
А реално ... реално никой не знае Истината. Или може би всички я знаят, но я обясняват по свой си начин... дори и някоя баба от село... или може би Истината не съществува... а може би има много Истини...