Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Какво се случва в Германия

<< < (3/17) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Октомври 26, 2019, 12:31:03 am ---Значи дори и с гугъла да го преведеш пак се разбира за какво иде реч. Ама чети внимателно.Това включително е "със"

--- Край на цитат ---

С'я някой дет знае немски ще ни се смее, но ... забелязъл съм че превода "немски-английски" е доста по-добър отколкото към български. А аз английзкия го поназнайвам повече от дойча. На английски е :

--- Цитат ---You pay a monthly rent, including residual electricity less than the monthly electricity costs that customers have previously paid.
--- Край на цитат ---
А по-свободния превод на български на това е че "сумата от наема на оборудването и електричеството което ти остава да плащаш (щото солара не покрива всичко което консумираш) е по-малко отколкото ти е била месечната сметка за ток преди да сложат уреда".
Kато идея е добро, но само при цените на тока в Германия - около 30 цента за киловатчас... За нас не знам дали ще е приложимо, поне не и със същото качество на панелите и с обслужването..

montanar:
Явно трябва epwpixieq-1 да ги понаучи на някой работи.
Би ли се обосновал що споед теб са така неефективни а? ;)

ndm:
Какъвто и да e панела поставен в немски условия автоматично започва да генерира и от лунната светлина, независимо дали има пряка видимост към нея.

Михаил Кузмов:
О боже! Какво се случвало? Ами германците имат много по малко слънчево греене от българите, но изцеждат много повече соларна енергия пак от същите! По правилно е да се запитаме как го правят!? Не че не знаем, знаем, но зооор зор братя!

montanar:
Ааа не - ш разчитат курифейте форумски да им дадат СЕто  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия