Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Какво се случва в Германия

<< < (13/17) > >>

Радико:
Юлияне тази статия е от 2014 г. За някаква още по модерна еднослойна боя тази за която аз говоря за нея научих някъде 1993-1995та година не помня точно. Когато покрай един, Светльо Алахверджиев "бог да го прости" беше представител на "Грако" за България и чрез него се опитвахме да се преборим да бовдисваме самолетите във враждебна с такава боя. Тази боя отдавна не е новост. А да нашият коз беше електростатичен пистолет за течни бои. Да не речеш, че и такова животно нема то в същност май няма вече защото Грако спряха май да го правят.

ndm:
Тю, язък за животинчето, язък за електростатичния коз.

mind:

--- Цитат ---Технология уже запатентована более чем в 120 странах.
--- Край на цитат ---
Чудно ми е, каква технология са патентовали - дизайна на анемометър или генератора с постоянни магнити?

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 29, 2019, 05:53:09 pm ---Интересно е че на видеото, се споменава точно широкия пазар на приложение на такъв дизайн.

--- Край на цитат ---
Колко да е широк, не видях нито един ветропарк за близо 10 години. Клиентите в които се целят, трябва да са жители на Скандинавия или да са ексцентрични богаташи.
"Honeywell Wind Turbine произвежда до 1500kWh годишно...."
"Honeywell Wind Turbine варира от $ 5,795 (плюс инсталация)."
След малко проста математика, може да си го ползват със здраве...

sasma:
Според мен всеки може да инвестира в панели малко или много ако има възможност, но какво ще правим с излишъка? Защо не сме като Германия и много други държави да може да си продадем излишната енергия така ще има по малко парникови емисии и много други превилегии и за продавача на енегията и ще има стимул да си увеличи капацитета. Мисля, че трябва да се направи нещо и по този въпрос.

juliang:

--- Цитат на: sasma в Октомври 31, 2019, 03:27:54 pm ---Според мен всеки може да инвестира в панели малко или много ако има възможност, но какво ще правим с излишъка? Защо не сме като Германия и много други държави да може да си продадем излишната енергия така ще има по малко парникови емисии и много други превилегии и за продавача на енегията и ще има стимул да си увеличи капацитета. Мисля, че трябва да се направи нещо и по този въпрос.

--- Край на цитат ---

Защшото балансирането на една толкова инертна система е изключително сложен и деликатен процес.
Представи си че в дни като допреди седмица всичките солари правят ток. Обаче през нощта всички включват печките да се топлят. Системата просто няма как да се балансира. Един ТЕЦ не може да се спре със натискане на копчето, нито да се пусне. За спирането на една парна турбина са необходими часове, за пускането - дни.

Да, има теоретична възможност - ВСЕКИ от гражданите на БГ вади по няколко хилядарки от джоба, и се правят още един-два ПАВЕЦ-а. Или теглим още няколко десетки милиарда заеми и после ги изплащаме ... през сметките за ток. Или търсим къде още може да се направи язовир (ма то местата вече не останаха много, а и водата вече става кът). Щото ВЕЦ-а може да се пуска и спира значително по-бързо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия