Сори, не мога да се сдържа да не пусна едно архивно видео (пусто Ютуба помни много )
Т'ва на вниманието на ЕДМ-а, дет се чудеше какъв е тоя модул "Наука"...
Само гледайте "високотехнологичната" сглобка на тоя модул... това е било архаично още в 2011-та... а сега сме 2021-ва... Тоя дядо в ботушите сигурно се е преселил във вечните ловни полета преди години ... а модула все още не е стигнал до МКС...
И коментарите вижте под видеото... много трол начи...
Честно... не ви ли е смешно да го гледате? Рзбирате ли какво имаше предвид Ксурнев със "стук топоров"?
Ако не беше ти, нямаше и да науча за този модул. Но кът си рекъл да коментирам, то е следното:
Да речем, че си прав за архаичността на руския модул. Погледни обаче и от друга страна. Къде е германския, френския, английския модул? Е няма...
От двама състезатели дори да се окажеш втори, пак си на второ място. За оплакване са тия, дето въобще не са се класирали до състезанието във висшата лига.
После, доколкото ми е известно, дано не греша, тая орташка работа с МКС е на път да разпърди гърнето и руснаците готвят самостоятелна КС, като китайците. Та това което влагат - старо, ново е доколкото да поддържат нещо, което е иначе загубена кауза, щото стария модул вече за нищо не става и разбрах оня ден са го приземили в океана.
То е все едно на някоя стара кола, която си нарекъл, че скоро ще я даваш на отпадъци, да почнеш да и туряш свръх модерни компютри, да я тунинговаш в топ фирми, като AMG, само заради единия рейтинг, без грам прагматизъм. Не са толкова тъпи руснаците.
Мен по ми е смешно друго
, съвсем аналогично на твоя смях по модула "Наука":
Нашите колонизатори, военни окупатори, демократизатори - разбирай дейндустриализатори, дерационализатори, "доброволно"
ни принудиха да закупим от тях архаичните Ф-16 модел 1971 г. - набори на дядо ми, га е карал каруцата, с екстрата тая стара тенекия да й били сложили модерно електронно оборудване - авионика. То остави това, ами отново аналогично на модула "Наука", който трябвало преди 11 г. да закарат на МКС, тия стари тенекии щели да ни ги произведат постепенно за срок първите след 4 г., последните вероятно в края на века. А пък обслужването, оборудването и консумативите в тренинга с тия самолети е по-скъп от самите тях и поне 10-кратно по-скъпо от най-новите руски изтребители.
Докато колонизатора ни въоръжи с тия допотопни самолети, руснаците вече ще са на летящи чинии.
Вече 30 г. сме с тия говеда, а армията ни още е с руското въоръжение. Навремето руснаците от примати във военно отношение ни приеха в клуба на арийците и ни изстреляха в бъдещето с преобразяването на въоръжението на българската армия от лъкове, прашки и стрели с ракети, танкове, самолети и всичко останало, което е и до ден днешен.