Не, просто когато една ваксина получи сертификация за употреба в ЕС, тя може да се ползва във всяка една страна, без да е необходимо допълнително одобрение на държавно ниво.
Не е вярно това.
Изрично заявиха, че страните от ЕС трябва да ползват ваксини само одобрени от ЕС.
Това не спира всяка една държава да си внесе каквото си иска ваксина и това направиха Унгария, но те те "съветват" /разбирай заповядват/ да нямаш собствен избор, а вместо теб ще решат те.
Не, че и България не може да си внесе руската ваксина и разбира се трябва одобрение по съответния ред - не ми набутвай неща дето не съм казал, но ще стане прецедент по непослушание, непокорство. Ние нямаме право сами да решаваме вместо себе си, нямаме право на избор, вместо нас ще решат от Брюксел.
Това е равносилно ти вместо мен да решиш каква ваксина мога да си сложа. Не ти, аз съм тоя дето ги решава тия въпроси. Ето такова е отношението на ЕС с държавите членки.
Така, че репликата ти няма никакъв смисъл, освен оправдание на авторитарното поведение на уж демократичния ЕС.