Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (409/721) > >>

Михаил Кузмов:
Ми, напиши молитвата де! Аз зная само "Отче наш..." и то не до края, освен ЕДМ да е мутирал в господ?

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 03, 2021, 09:24:56 am ---...Но живака може да се хване, а наночастиците почти от никого!...

--- Край на цитат ---

Без да ме пращаш да чета разни глупости, би ли ми обяснил с думи просто какво са това "наночастици". Частици (па макар и "нано"), съставени от какво? Някакви вещества ли са, или апарати, или... ?
Ако са вещества - какво им е нано-то, просто прах от някакъв химичен елемент или съединение, което би трябвало да оставя следи. Ако са някакви технологични джаджи - колко па нано да са, че да не могат да се открият. И колко милиарда тона такива частици трябва да се произведат, за да се напръска света? И защо наночастици, като може да са вируси - нови и нови, ако искаш - всяка седмица.

svetlio760:
Безсмислени спорове. Въобще не знам що ви се меся даже. Ще ми инжектират боклуци с риск да ме убият или осакатят, а аз ще се чудя това добре ли е или зле, дали има вътре метали или стрит графит с веро, или живак или ннамси кво? Всъщност не ми пука кво има вътре. Има некви боклуци, които пиукат на баркод при някои, а при други не пиукат. Мен ме интересува защо е въобще всичко това, което ме навежда към мноо кофти отговори. И предвид на това, че простотията ще приключи все някога, всъщност и това не ме интересува. Би ме заинтересувало ако ми дойдат у нас да ме питат що нямам ваксина и по тази причина съм си купил отговор на този въпрос, който се зарежда чрез чупещо се дуло. Така че ме боли сайдера.

VITAN:
Хулио, бърз copy/paste без да си губя повече време с тебе:

Как размерът влияе на свойствата:
• Гравитационните сили стават пренебрежими и единствени сили, които
са от значение са електричните взаимодействия.
• Светът на малките размери се подчинява на квантовата механика, а не
на класическите закони.
• Повърхността силно нараства спрямо обема. В резултат много от
свойствата на нанообектите се променят.
• Случайното движение на молекулите започва да играе по-голяма роля.
• При взаимодействие със светлината или друго лъчене размерите
оказват решаващо значение върху интерференцията и дифракцията.
• Поведението на течностите става различно поради повърхностни и
капилярни ефекти. Тези явления се изучават и се използват за
практически приложения от нанофлуидиката.

VITAN:
Ти да видиш!

Статия в най-престижното списание “Нейчър“ прави ваксипропагандата на пух и прах...

https://thebulgariantimes.com/%d0%97%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d1%8a%d1%87%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%9d%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%a2%d0%92-%d0%91%d0%a2%d0%92-%d0%91%d0%9d%d0%a2-%d0%b8-%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b8-3/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия