Добре Юлияне, убедителен си. Направо ме убеди, че въпреки всичко трябва да се ваксинирам. Само, че аз много обичам близките си и съм загрижен за тях. За това искам да им осигуря някаква сигурност дори и да се случи нещо с мен при ваксинирането. Кажи някой застраховател който ще е съгласен да ми направи застраховка живот срещу скромна сума която да обхваща и ваксинационен риск. Мисля, че един милион евро обезщетение е съвсем нормална сума. Пък след това да става каквото ще.
OK, отиваш и искаш да сключиш застраховка която покрива изрично рак на белия дроб. Заявяваш че пушиш по 3 кутии цигари на ден. Искаш застраховка която да включва изрично покриване разноски по трансплантация на черен дроб. Ама отиваш фиркан на гъдулка.
И преди да ми се обясняваш - ваксинацията е доброволна, както пушенето и пиенето. Засега е доброволна, и ще остане доброволна точно поради причините които зачекваш.
Ама не можеш да отидеш в ресторант ... ми и клошара на светофара не може, ама не ходи да иска държавата да му даде 100 лева за сметката, нали?
Ходи да сключиш застрахвка "Живот" с медицинско досие в което има 2 инфаркта да видиш ще можеш ли... Колегата иска да си купи кола на лизинг. Ми не може. Не може не за друго, ами щото е над 65 години. НИКОЯ банка не ще да му даде кола на лизинг... няколко банки дори кредитна карта да щат да му дадат...
И не е вярно че не можеш да правиш всичко което правят другите. Правиш си тест, който в момента струва точно 10 лева и имаш пълните права на ваксинираните и преболедувалите (това е засега и в България). От днес дори можеш да представиш документ, че имаш антитела, и отново имаш същите права като ваксинираните и преболедувалите. Какво още искаш?
Един тест на 2 дена прави около 150 лева на месец. Аз лично си правя около 1 на седмица, за да влизам по обекти, където ми го искат. И си го слагам в цената на обслужването. Има пенсионери, които дават по повече пари за лекарства.
Разбери го - живота вече е е същия какъвто беше преди 2 години. Бензина е 3 лева, Нямаме правителство. Един кораб заседна и не можем да го извадим 2 месеца. Няма контейнри с които да докараме боклуци от Китай. Крим е руски. Искат ни сертификати.
Аз се подписвам, че нямам претенции към производителя. Застрахователният договор си е вид хсзартен облог който няма нищо общо със другите декларации.
Обаче ще искаш пари от застрахователя... Да ти имам логиката.
Ходи при един застраховател и искай да ти сметне риска и да ти издаде полица, че ще ти изплати 1 млн ако загинеш, опитвайки се да минеш София - Бургас за под 1 час. Предостави документи от Бугати, че колата е сертифицирана да вдига 400 км/ч, и пак няма да можеш. Или Бугати няма сертификат че колата им е безопасна и отговаря на всички изисквания да се движи по пътищата?
И като точка на спора - в нормалните държави има застрахователи, които изричнои подчертават че ваксината за Ковид не се отсразява във възможностат да склюючиш застраховка Живот. Потърси в Гугъла и с учудване ще намериш и американски и наглийски застрахователи които изрично пишет това на сайтовете си. Но не - трябва да вярваме на Фейсбук и на тоя форум ...
Дженифър Лопес си застрахова г*за, няма как да не знаеш ... ходи питай в някой наш застраховател предлагат ли такъв пакет да видиш как ще те гледат...
Сори, в такава държава живеем...