Обещах да ви държа в течение за протичането на болестта при мен. Имам добра и лоша новина. Лошата е, че и жената се рзболя една седмица след мен, но го кара, като мен в по-леката форма и засега няма усложнения. Аз се оправям и вече съм почти чисто нов, инфекцията на гърлото изчезна от антибиотика, болките в гърлото, главата и мускулите също. Днес ми е 12-ти ден и се чувствам много по-добре, но все още нямам нормално обоняние и чувствам слабост, защото много се залежах, а и сме затворени, като животни в кавези, не съм излизал от нас повече от две седмици. Вече започнах да чувствам глад и се храня нормално, но не прекалявам. Симптомите при жена ми бяха същите температура 37,5 градуса, болки в ставите и мускулите, болки в главата, загуба на обоняние, суха кашлица и обща отпадналост. На 4-тия ден и тя разви бактериална инфекция на гърлото, също като мен и започна антибиотик.
Не знам мен точно, какво ме излекува но не съм спирал да рапам чесън и да вземам по 3-4 средни лъжици мед, лимон и джинджифил, лимона и джинджифила се нарязват на ситно и се смесват с меда и отделно дъвча по малко джинджифил по метода на Радико. За кашлицата използвах следната рецепта, в една тенджера се слагат 5-6 лъжици захар, която се загрява, докато се карамелизира и след това се сипват 2 литра вода в тенджерата. После се обелват 4 глави лук нарязват се на 4 и се поставят в тенджерата. Вари се на слаб огън докато лука омекне и се разкашка. След това сместа се прецежда и се налива в бутилка и се слага в хладилника. Пие се, като чай и се слага малко мед, по 3-4 чаши на ден. Преди консумация леко се загрява. Не трябва да се загрява много защото меда губи свойствата си. За два дена ликвидирах кашлицата, като се има на предвид, че кашлях, като 100 годишен старец, може би защото съм и пушач.
По сведения на мой познати тук в Испания стигам до извода, че повечето заразени провеждат неправилно лечение и затова се стига до усложнения. Примерно усещаш, че се разболяваш и се обаждаш на личния лекар и той те пита за симптомите и ти казва да започнеш да пиеш парацетамол и топъл чай, само това. Испанците не се самолекуват те правят само това, което им каже лекаря. Не ядат джинджифил, лимон, мед и други, за да си подсилят имунната система, а пият само парацетамол и на 5-6 ден се получава бактериална инфекция първо на гърлото и после слиза в белия дроб двойна пневмония. Когато започнат да чувстват задух и да вдигат много висока температура, тогава се обаждат и ги взимат в болницата, но вече е късно. Тогава половината от белия дроб е унищожена и затова лечението е много трудно и има толкова смъртни случай. Все повече млади здрави хора започнаха да умират, което е много жалко.
Та в този ред на мисли много е важно човек, като усети, че се разболява да вземе мерки за повишаване на имунната система не с хапчета, а с натурални продукти, начини колкото щете. За себе си мисля, че успях да убия вируса, докато беше още в гърлото ми с джиджифила и чесъна. Не съм първа младост и съм прекарал всякакви грипове и няколко пневмонии. Но коронавируса не можеш да го сбъркаш с нито една друга болест.
Пазете се!