dymelsoft, просто не ми издържаха нервите, моля те прочети внимателно следващите редове.
Защото този индивид много хитро успява така да извърти нещата, че явни истини (примерно да отиде да види на място като доброволец каква е заболеваемостта), е способен да ги извърти на 180 градуса та не само да избегне въпроса, но дори и да ги направи неистини.
Това е стар трик за водене на спорове и изобщо не е в полза на разумния спор.
Прочети какви въпроси съм му задал за религиите и как хем ги избягва хем ги извърта на 180.
С такъв няма никаква полза да се спори изобщо, затова реагирах толкова рязко.
И пак го питам дали според него по телевизията лъжат за точната информация за заболели и той отново хитро избягва въпроса.
И не казва защо не иска да отиде до някоя болница в София да види истината на място, ако толкова не вярва на телевизията и на отговорните по епидемията лица.
А относно Covid19, аз поддържам тезата, че е просто нов за човека и затова прави такива бързи поражения, а наистина физически няма достатъчно легла и доктори и апарати да се грижат за всички болни като се тръшнат хиляди.
Къде ще им се осигурят толкова помещения, откъде да се вземат толкова доктори, откъде толкова апарати за обдишване??
Просто няма такъв капацитет да се приемат толкова много болни.
А основната разлика при този вирус е, че първите дни го отделяш и заразяваш, а чак след това почваш да развиваш симптомите!
Ето това е тайната на успеха на тоя вирус и трябва спешно да се вземат мерки да се спре заразяването.
А апелите на докторите че вече изнемогват и то с толкова малко брой заболели някой дали им обръща внимание изобщо?
А относно другите епидемии - и те са гадни, и те са с някаква смъртност, никой не ги омаловажава.
Но доколкото знам, те не са като този - първо заразяваш и после развиваш симптомите и следователно при тях не може да се говори за чак такава степен на опасност.
Тоест при Covid19 най-главният и основен проблем е че няма толкова на брой доктори да се грижат за болните, просто няма капацитет системата!
И друго - нека да разгледаме варианта, в който няма карантина и всички до един се заразят.
Някои въобще няма и да го усетят, а само ще са носители.
Но огромна маса хора ще развият много тежка пневмония в крайна фаза и със съответните проблеми със задушаването.
И без лекарски грижи (просто защото няма толкова много лекари и условия) ще починат огромен брой хора, може би 30%.
Какво правим в тоя случай, готови ли сме да платим тази цена и да умрат толкова хора за сметка на това, че икономоката щяла да се срине за някой месец?
А и в случаи на такива епидемии моето мнение е, че икономиката си има защитен механизъм и съответните резерви - запаси на продукция, на храна, на пари и т.н.
Също така то и в условия на карантина икономиката може да си работи нормално, хората пак да си ходят на работа както и сега, просто да са с предпазни средства.
И последно - светът в момента работи усилено, за да измисли лекарство, въпрос на време е.
И отново учените ще го измислят, а не религиозните.
И нека за по-голяма обективност да говорим с проценти, примерно за еди кой си вирус - толкова процента заболеваемост и толкова смъртност.
Докторите по този начин говорят и е много правилно.