Мое приятелско семейство лекар и мед. сестра работят от 15 г. в Швейцария. Чувам се регулярно с тях, знам как е там по болниците им, разпитвал съм на длъж и шир. Няма разлика в мерките, има разлика в качеството на работата и парите, т.е. средствата за лечение. Та няма как при тия разлики да няма и разлики в крайния резултат. Пък и не съм сигурен, че крайния резултат е по-различен от нашия.
Мерките в цял свят са едни и същи. И нашите не сме ги измислили ние, ами гледаме какво правят по-напредналите държави.
Не мога да ви разбера, единия вика то на запад голяма "свобода", без дори да е живял на запад, да види за каква "свобода" иде реч, че всичко му е забранено и на всякъде го дебнат глоби. Другия вика то у нас баси концлагера, навсякъде те дебнат. Ама въобще не е вярно. У нас е най-свободно и всеки си прави каквото си иска, всичко е на самотек, няма нищо организирано, каквото там стане и каквото дойде...приблизителна анархия.
Колеги, нещата са си много по-прости, точно такива каквито ги виждате, не е нужно човек да се филмира.