Разликата между лекарството и отровата е в дозата, защото почти винаги лекарството е вид отрова. Дори билките, най-лековитите съдържат алкалоиди, които са силни отрови.
Колко пък са малко отровите в лекарствата, дето се продават? Знам, че има лекарства, които съдържат живак, по спомен Коломол. Употребявал го е Пол Брег в с години и после описва как изхвърля живака от организма си - пише го в книгата му.
Ами в пастите за зъби има флуор - бойно отровно вещество. То е в малки дози и не те убива, като се мият зъбите. Та дали има вреда от хлордиоксида, със сигурност има предполагам. Но при употреба се прави баланс на ползите и вредите, т.е. дали си струва. Та тя дори имунната ни система нанася вреди на организма ни, когато се активира. Възпаленията се дължат именно на имуннитет клетки, те възпаляват и те увреждат здравите ни клетки, когато се борят с нашественици.
Конкретно моята практика в лечение с ММС:
Преди доста години имах хроничен тонзилит. Това са уголемени сливици. Искаха да ми ги махат, защото при всяка настинка ставаше ангина. Много трудно се лекуват сливици, защото при тях инфекцията е в джобовете им. Те имат кухини и там се крият бактериите, когато ги атакуваш вътрешно с антибиотик. След като ми беше известен механизма на протичане на хроничното заболяване оставаше само да действам.
Правих си разтвор от хлордиоксида в една чаша и вземах в една спринцовка. Затъпих една игла, изпилих върха и го подкривих, за да може чрез нея да впръсквам в джобовете на сливиците. Така правих по 2-3 пъти на ден, като впръсквах съвсем малки дози, да речем 1-2 мл.
Лечението на хроничното заболяване продължи около 2 месеца ежедневно третиране. Резултата е пълно излекуване в истинския смисъл на думата, а не оня смисъл на ортодоксалната медицина, чийто смисъл в лечението е само премахване на някакви симптоми.
По същия начин можех да ползвам и разтвор на калиев перманганат, тетра и др., но тогава подходих така.
Та те такива ми ти работи, колко е отровно нещо и колко не...