1. Самолетите са ни нужни за т.нар. еър полисинг - когато има самолет който не отговаря на повикванията от земята, някой трябва да литне и да види какво се случва, и ако трябва - да го изгони, показвайки му намеренията си.
2. Да ти напомням ли, че спряха и аналгин-хинина в целия ЕС, въпреки че го ползвахме сигурно 100 години? Да, в твоята глава е убеждението че е спрян щото е супер ефективен и е евтин, а това не е изгодно на фармацевтичната мафия ... но това са абсолютни глупости.
3. САЩ по принцип не ползваха Астра Зенека, щото си имат собствени производители на ваксини, които им осигуряват достатъчно бройки.
4. Но па не съм чувал да са одобрили Спутник-а в САЩ... Защо ли? Сигурно заради страничните му ефекти? А, да ... щот са тъпи, естествено... забравих.
И ми е много интересно... знаеш ли Пфайзер каква компания са, от коя държава? дет произвеждат ваксината, за която всички се натискат? Или и Пфайзер не става? И дали на американците чак толкова им трябва Астра Зенека, при условие че могат да си позволят да изнасят Пфайзер-а?
1. Ракетите на Мъск, самолетите.....да не разводняваме темата, но кой ти каза, че купуваме самолети са полисинг? Някога купувахме за отбрана на цялата страна, не просто полисинг.
2. Предполагам не съм първият, който ти казва, че обичаш да си съчиняваш. За аналгин хинин дума не съм обелвал, но ти ме нарочи, как ми се била напълнила главата с конспирация.
3. САЩ не ползваха Астра Зенека, защото изчакваха резултатите от ваксинацията на другите опитни зайчета от света, иначе тази ваксина се произвежда в САЩ, има закупени милиони дози, но я зачеркнаха тая ваксина, като опасна. Ти новини не четеш ли или само на фантазии ще я караме?
САЩ спряха производството на ваксината на АстраЗенека в Балтимор, съобщи в. "Ню Йорк таймс"
Администрацията на американския президент Джо Байдън е разпоредила завод в Балтимор, където бяха унищожени 15 милиона дози...http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2390727https://www.mediapool.bg/sasht-spryaha-proizvodstvoto-na-vaksinata-na-astra-zeneka-v-baltimor-news320216.html4. Коя държава ще се натиска да внася чужда ваксина при условие, че има своя? - само това е достатъчно, като отговор на твоя въпрос, но има и друг. Причината да не внасят руската ваксина е не, че има странични ефекти /та тя е най-благонадеждната ваксина без странични ефекти/, а чисто политическа. Какво ще си каже света, западняците се осраха с ваксините и си внесоха руски? Но рано или късно ще го направят, в Европа вече нещата напредват с уреждането на производството на Спутник.
Качествата на ваксината на Файзер ще ги броим на есен с пилците. Това е ГМО-ваксина, първа по рода си с неизвестен ефект върху здравето. Всеки който си постави такава ваксина, участва в безплатен експеримент със себе си. Само това, че е на колонизатора не е достатъчно условие за гласуване на доверие. Дори тези, които смятат, че американците са ни братя /
а те не искат и да чуят за българския цървул/, ги е страх от тази ваксина. Слагат ги хора от немай и къде, тези дето са на дилема, играят на руска рулетка, дали вируса може да ги покоси или ваксината, знаейки разклатеното си здраве.
По ирония на съдбата взеха да мрат от западните ваксини баш техните поддръжници.
По ирония на съдбата утре ще ви мобилизират именно вас, да се биете във войната САЩ-Русия, срещу тия дето са направили така, че сега да не носите потури и фесове.
Знаеш ли как ще ви мязат едни потури?
Представяте ли си, ЕДМ с една голяма червена руска комунистическа петолъчка на главата, като коледна елха, а около него наредени ей такива цървули обути с потури...