juliang,
Конският доктор Пасков, когото се опита да принизиш с епитета "конски" е специалист именно в областта на медицината, по който повод е и публичната му изява.
Той е държал изпит по обща медиците и микробиология - същия, какъвто държат студентите по хуманитарна медицина. Микробиологията действа на конете по същия начин, както и при хората и борбата с нея е същата. Самият той е поставял хиляди ваксини на животни, продава и т.н. не съм му светил още какво.
Отново да повторим - той е ветеринаред лекар, при това не специализиран ветеринарна вирусология. Подготвен е точно колкото един добър личен лекар с широк профил - и джипи-то поставя ваксини. Но е на светлинни години от специалист във вирусологията, както и аз съм на светлинни години от специалист по ядрени реактори, макар че и двамата правим топла вода...
Съветвам те да се поразровиш и да видиш с какво се е занимавал Пасков порез последните 10 години. Изобщо не ме интересува на Путин, на Жириновски или на Навални е фен.
Пасков цитира (доколкот оразбирам, не съм гледал видеото) някакъв белгийски специалист. Що точно него? Цялата фармацевтична индустрия обяснява, че ваксините са безопасни, милиарди дози са поставени, но не - всички грешат, само шепа световно непознати специалисти са прави..
ОК, прави са. И к'во да правим? Къде са лекарствата или ваксините, създадени от тия специалисти? Безопасните и ефективни ваксини? Или може само да ревем "О, не, идва деня на Страшния съд, всички ще Омрем!!!"
Виж какво става в Русия. Как се представя прекрасната им ваксина Спутник. Виж к'во става в САЩ, с техните още по-добри ваксини. Англия с вековни традиции във фармацията и с едни от най-големите заводи и лаборатории в света - там какво се случва?
Или пък Индия - вероятно заради толкова много поставени ваксини почнаха да измират? Или в Африка?
Доказано е, че ваксините са ефективни. Не 100% ефективни, не гарантират че няма да се разболееш или да умреш, но са по-добре от нищо.
Не си мисли че съм фен на ваксините. Все още не съм си поставил, мисля да иачакам докато нещата още малко се поизбистрят - и от страна на вируса, и от страна на ваксините. Засега не виждам голяма полза от ваксините. но не е и никаква. Ефективността им е колкото на грипните, каквито също не съм си слагал.
А тя накратко е съкращение на населението, което върви с пълна сила от вече поне 20 г.
И затова вече гоним 8 милиарда. Само тази година населението се е увеличило с 41 милиона. Само днес - със 150 000. Явно плановете нещо не са ефективни. 1990-та сме били 5.2 млрд, 2000-та година сме били 6.1 милиарда, 2010-та - 6.9 млрд, до днешна дата сме около 7.9 млрд. Къде върви, и къде е пълната сила.
И не е вярно, че 3-4-5 джи мрежите не убиват хора. Убиват ги бавно и сигурно в паралел с храните, които се продават по магазините. Питай някой лекар онколог и ще видиш, че пандемията е при тях, не при ковид отделенията.
Хората трябва да умрат от нещо. Няма безсмъртни. При условие че голяма част от другите болести вече са лечими, няма как онкологичните заболявания да не вземат превес - все пак накрая числото трябва да стане 100%.
Майка ми почина от рак преди 3 години. Имаше толкова много заболявания, че преди 20 или 30 години вероятно щеше да е починала от нещо друго. Баща ми е на 87 години и е на шепа хапчета всеки ден за всяка от болестите, които има. Да е жив и здрав, но и той преди 20-30 години отдавна щеше да си е заминал.
От какво да умират тия хора питам аз?
За GSM-ите и G-тата. Съвременните мъже са по-малко плодовити от едно време. Една от причините е, че си носят телефоните в джоба на панталона и ли нещо от сорта...
Аз лично съм бил свидетел как крушка 40 вата почва да свети от ролка проводник, хвърлена на покрива на къща във Вакарел. Щот на 100-тина метра имаше една антена, дет от нея слушахме радио Хоризонт и Христо Ботев.
Как па тия Ора не умрЕха там... всички до един, за няколко години ...
Как па около телевизионната кула в Борисовата градина не изсъхнаха дърветете около нея? Там беше последот омясто, където съм виждал катерички и сърни в границите на София (бях още много малък, но си спомням).