Ти нали се сещаш какви последици ще има от руско нападение на кораб на НАТО в украински териториални води? Колкото и да ти е неудобно, по международните закони Крим е украински... Това че там са се настанили някакви нашественици нищо не значи.
И за да не ми скачаш с празни приказки, да те питам какво ще ти е мнението ако турците се населят някъде чак до Пазарджик... щото в територията южно от Пазарджик живеят предимно етнически турци. Или когато Русия нахлуе и присвои чужда територия, макар и населена с етнически руснаци е ОК, но когато турците минат след Хасково няма да е ОК?
И не си мисли, че Ердоган не е способен да организира референдум, в който масово ще се гласува за отделяне на тия региони и прехвърлянето им към Турция. Способен е и още как.
1. Последиците ще бъдат следните:
Ще дразнят, дразнят руснаците, те ще търпят, търпят, докато някой редови военен не му избият нервите. Следа юмрук, разбиване на уста и боя свършва дотам. Ха са продължили, ха ще хвърчат и ръце и крака, пък и глави и от двете страни, но от страна на НАТО ще са в пъти повече по простата причина, че техните групировки са изнесени и само морски - пиратски, те нямат възможностите на артилерийските и руските танкови батальони. Ако пък се стигне но ядрен удар, тежко му на света. Аз мисля, че американците няма да си развалят рахатлъка заради някакви се украински селтаци да ръзвържат размяна на ядрени удари. Ще се бият с руснаците хибридно. Страхливи са, няма да смеят да влязат директно в бой с руснаците, защото вътрешно чувстват, че ще загубат - това го чувства дори всеки соросоид / признайте си/
.
Нали ме разбра - непредвидена ситуация и следва юмрук, после подвиване на опашка, ей това ще стане. Путин какво каза: Есть ли битва нейзбежна, нада бить первым.
2. По въпроса за законността на Крим.
Крим винаги е бил руски, руснаците са водили редица войни за полуострова. По техните закони той е върнат на Украйна в разрез на конституцията им, с едно постановление на ген. секретар.
Освен това не е прецедент в международното право. Югославските републики как ги отделяха американците от Югославия?
После, как Източна Германия се присъедини без дори референдум към Западна Германия, нали преди това е била една Германия, както преди Крим е бил част от Руската империя?
Та ти кахър-сурат не бери, не ми ги набутвай тия аргументи от телевизиите на колонизатора.
3. По тази точка отчасти мога да се солидаризирам с мнението ти, но само от отношение на апетитите на султан Ердоган. Вече го бях казал, той иска, но няма пари за война, а война с България ще му е доста по-скъпа от тази в Сирия и Армения. Вероятно наследникът на Ердоган ще се опита да продължи апетита му.
Но сравнението България с Крим не съм съгласен. Когато турците превземат България и тя става техен роб, тук турци не са живели, а в Крим 90% са етнически руснаци, а вече обясних как е бил предаден незаконосъобразно Крим на Украйна.