Juliang логика ти , че няма конспирация изглежда издържана. Явно има вирус ( аз също го изкарах), който може да е фатален в много случай. Явно ваксианцията е най-добрия начин за противодействие към момента.
Не мога да разбера обаче , защо никой не говори или предлага внос на ваксини създадени по изпитани методи – на ваксини с деактивиран вирус като Sinopharm и Valneva/Dynavax или протеин-базирани ваксини като Novavax и Sanofi-GSK ?
Явно има голямо недоверие и страх към предлаганите в момента ваксини поради риск от тромбози с фатален край , увреждания на сърдечния мускул и отключване на редки автоимунни заболявания.
Темата за алтернативни безопасни ваксини трябва да е водеща !
The EMA’s Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) conducts a rolling review of the clinical trial data of the vaccines. Only after it decides that enough evidence is available can the developer apply for marketing authorization.
The following four vaccines are under review:
Sinovac Life Sciences Co.’s “CoronaVac”
CureVac AG’s “CVnCoV”
Novavax CZ AS’ “CoV2373”
Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology’s “Sputnik V”
Sanofi/GSK’s “Vidprevtyn”
Спутник-а се мота и не е предоставил всички поискани документи обаче... не е ясно кога ще започне разглеждането.
Опс.
Забравих да уточня.
Не се залъгвайте, че прокарването на пенделскста философия е заветната цел на тези идиоти. Не не не. Просто това е стъпка от целия план. С която целят да омаят тези хора за да им служат вярно и преданно за постигане на същинските им цели.
Странно ми е какви хора ще разчитат на п*далите за да им свършат някаква работа... и каква работа ще е тая?
А за начините за постигане на целите - ще се съглася отчасти, че под един ил идруг начин в законите се опитват да натикат нещо, което не би минало ако го поискат директно. Но това е похват който се използва навсякъде и за всякакви цели. Тук в закона за корабоплаването напъхаха глоби за незаконни превози на хора с бусове за чужбина и нелегални таксиметрови превози... и не е само това - постоянно в преходните и заключителни разпоредби на един закон се коригира друг, който на практика няма никаква връзка. Но това е постоянна борба на лобита - платени явно или неявно.
За самата Истанбуслка конвенция - предполагам че всичко тръгна от тук:
„пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;
Разбирам идеята ... ако имаш индивид с х*й, който обаче носи рокли с гол гръб, ходи на високи токчета, гримира се, няма нищо против мъж да го покани на заведение и да плати сметката, предпочита да е в леглото с друг мъж... извинявам се много, ама как да му казваш "мъж"? Още повече че и самия той е против да му казват така... Ми кефи го тая роля - да си бъде жена, и никой да не се заяжда с него. Мен лично не ми пука дали има или няма някаква хромозома там... прави ли ми к*рвенски номера, отнася шамарите като за жена. Иска да бъде третиран като жена - получава го.
С'я... ако някой с вид на Конан Варварина претендира че е жена - това вече е случай за психиатрията. Но пък има и жени с вид на Конан Варварина, които настояват че са жени и искат да се държат с тях като с жени... тях к'во да ги правим? Има и природно сбъркани хора - жена по хромозоми, а има "инструмент" в гащите... Ни така, ни иначе...
Разбирам ги и законотворците - днес ще кажат че пол се доказва по хромозомите, утре някой ще реши че трябва да доказваш че си човек по хромозомите... и някои няма да могат да покрият това изискване... и ще стане мазало...
Забележи и формулировката "... които определено обещство смята...". Нашето общество все още не смята така. Не ги приема и това си е. След 100 години може и да почне, но засега... не виждам никакъв прогрес. Търпим ги, но не ги приемаме.