mind, пич... що ме караш да започвам едни такива неудобни спорове...
Не ви карам, сам се самонавивате, смятайки че съм някакъв русофил или защитник на соца. Няма такова нещо.
Но:
Имало турски кланета. Ми имало е... Имало е и руски кланета, имало е и Народен съд, имало е и Белене.
Е като ги е имало, що трябва да се отричат? 500г. история на десетки поколения от различни области, ей така с 5 реда им се тегли хикса от един видимо платен драскач. Ние за период от 50г. не се разбрахме кво и що било, дето има и кадри и записи и живи свидетели, обаче за 5 века няма проблеми. Изваждаме малко факти в наша полза, плясваме една статия и си отупваме ръцете за добре свършената работа. После пишем и една статия за "Парадоксите на конспирацията" - демек не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво говоря.
Ама то едно зло не се оправдава с друго по-голямо зло, както впрочем правите и вие.
Даже би казал че има разлика - турците са клали само непослушните, докато сега целия народ е подложен на геноцид, независимо от партийната или ентическа принадлежност.
Значи, когато са клани и обирани българи на собствена територия - не е геноцид, а когато напускат страната заради липса на поминък (и мързел) - вече е?
Или ще отречеш че по времето на турското робство е имало немалко българи, които са успели да започнат и развият бизнес - както в рамките на България, така и извън нея?
А вие да не би да отричате, че под руско робство не е имало такива българи или сега под EU американско също няма? Те ли са представителната извадка за състоянието на държавата?
Както и да е, имайте си мнението, но го давайте малко по-безпристрастно.