Още една схема на алтернативен източник на енергия - това е генератора на Капанадзе. В интернет се намира огромно количество от всякакви генератори на свободна енергия, но няма вяра във всички тези статии. Възможно е и да има работещи конструкции, но аз не съм срещал. Заради това всичко това е неубедително. Така както публикуват видео и схеми, но практически никой не привежда резултати. Всичко това предизвиква съмнения, а имали я така наречената свободна енергия? Възможно е да а може би не. Видовете алтернативни източници на енергия обаче несъмнено съществуват.
Схема БТГ Капанадзе
Как дадената схема може да бъде самодостатъчно устройство не ми е ясно.
По схемата е видно, че това е типичен преобразувател на напрежение. Така наречения генератор на свободна енергия. Уреда се състои от задаващ генератор изпълнен с транзистора VT1 и трансформатора ТР!. Вторичната намотка на трансформатора се явява повишаваща. Но големината на наорежението на намотката зависи от количесвото навивки на вторичната намотка. Полученото напрежение се изправя с диодите VD1, VD2. А след това изправеното напрежение отива на втори трансформатор (или трептящ кръг). Така както автора на тази схема не е дал наименование ще го наричам контур. След това автора е направил мъгла и тайнственост, така както е включил още една бобина L3, лампите и приложил заземяване. Мисля че наверно за по-голяма тайнственост и сходство с установката на Тесла. И защо да се описва очевидното. Така и така ще проверявам, как работи установката на Капанадзе.
Другари! Не трябва да се сърдите за мойта ирония, но съдете сами. Колко много има в интернет разни бтг Капанадзе. Заснимат клипчета, потвърждаващи че именно тази схема е работеща. Моята цел е да проверя всички които ми попаднат. Заради това че искам да се освободя от зависимости от монополите. Дори и частична свобода от робството на Енергото и други изедници. Заради това че те само мислят как повече да скубят и крадат от народа. Аз много се надявам при вас това да се получи. Приканвам към обстждане. Оставяйте в коментарийте свойте въпроси, а също може да ми изпращате схеми. Мойте контакти ги има на Сайта.
Източник:
https://worksam.ru/generator-kapanadze/http://gorchilin.com/articles/experiment/coil_short_pulses_2Тук е описан ефект благодарение на който можете да съберете установката.
Нужны первичная и вторичная катушки. Первичный импульс подаётся на первичную катушку.
И здесь, возникающий электромагнитный импульс передаётся во вторичную катушку.
Возникает резонанс, и во вторичную катушку извне начинает поступать энергия
Превод:
Нужни са първична и вторична бобини. На първичната се подава първичен импулс.
И тук, възникващия електромагнитен импулс се предава на вторичната бобина.
Възниква резонанс и във вторичната намотка започва отвън да се получава енергия