Не мисля че е голям празник деня, в който една армия е минала през територията ти на път към Истанбул...
А ако разглеждаме конкретно 3-ти март - тогава се е подписал ПРЕДВАРИТЕЛН договор за прекратяване на руско-турската война (забележи, не българо-турската, а руско-турската). Под документа няма подпис на българин. Не съм сигурен, ама май дори не присъства българин в залата където се поставят подписите.
Ето и някои клаузи от договора, с които трябва наистина да се гордеем (освен това че за нас става въпрос някъде в средата на документа):
И още, и още... просто невиждан повод за национална гордост е тоя документ.
Ами как да е била българо-турска война, като не и била такава?
Иска ти се да е било така, но реално не е.
Българо-турската война е била Априлското въстание. Всички знаем как привършва - с предателство от такива като тебе. Ти същия твърдеше, че нямало и Баташко клане.
Правилно е да се каже именно руско-турска война, даже руско-османска, защото това Турция не е имало. Турция възниква 1922 г.
Даваш ми аз да чета част от този договор.
Ами защо не го прочети ти и да коментираш, кое не ти харесва?
Аз не виждам нещо дето не ми харесва.
И как искаш да има българин в преговорите, когато тогава първо е нямало България от 5 века - била е затрита, второ като не си субект на войната, а обект, как да си страна по договор?
България не е нито водила, нито обявявала война на Османската империя, защото е била част от нея.
Всъщност Русия възстановява -
РЕАНИМИРА българската държава, като побеждава във войната.
Все едно на харизан кон зъбите да гледаш. Ама не стига че ти върнали държавата и държавността - РУСНАЦИТЕ ПОМАГАТ ДА СЕ СЪЗДАДАТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ В РАМКИТЕ НА 2 г., ами сега не ти харесвало що не участвал българин в преговорите и там някакви плащания.
Ами след войната България е трябвало да плаща репарации на Турция, а Турция на Русия.
Лошите руснаци правят прихващане и опрощават своите вземания от Турция, за техните от България. Казано на езика на горалкаджиите по-просто - те ни плащат дълга към Турция.
Представяш ли си колко лоши са тези руснаци?