Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Прост експеримент с магнити
технократ:
--- Цитат на: Радико в Април 17, 2020, 08:08:55 pm ---Технократ така както си го нарисувал няма да се получи. Иначе това за по големия диаметър на отлепящия маховик и на мен ми се въртеше в главата. За двойно по голям диаметър си мисля.
--- Край на цитат ---
Защо мислиш че няма да се получи.
Радико:
Заради долния магнит който си нарисувал много дълъг. Горния трябва да се откъсне от ръба му а не да излита като самолет от писта. Има ли отдолу метал откъсването можеш да го смяташ като вертикално нагоре. И няма да има никакъв ефект.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Април 17, 2020, 09:35:15 pm ---Заради долния магнит който си нарисувал много дълъг. Горния трябва да се откъсне от ръба му а не да излита като самолет от писта. Има ли отдолу метал откъсването можеш да го смяташ като вертикално нагоре. И няма да има никакъв ефект.
--- Край на цитат ---
Да, дълъг е долният, и аз забелязах че го нарисувах дълъг, ама нали е само скица не обърнах особено внимание. Това са скици не оригинални чертежи на кинематични системи. Едно време в СПТУМ ни учеха да разчитаме чертежи и да ги чертаем, но аз съм позабравил вече подробностите на чертежите. Както и да е, за нашата цел са достатъчни и общи схеми, пък после ще мислим кой може да направи и точен кинематичен чертеж, той е важен за зглобката. Отделно за изработката на всеки чарк, ще трябва пак оригинален чертеж, по който стругаря да работи. Абе не е проста работа :)
Радико:
Така е не е проста работа нищо, че изглежда просто на картинка въпроса е, че тези картинки много помагат човек да си представи по добре движението на нещата. Ще се пробвам сега да нарисувам още нещо. В смисъл не нещо различно, някои идеи за подобрение на механизма.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Април 18, 2020, 08:24:11 am ---Така е не е проста работа нищо, че изглежда просто на картинка въпроса е, че тези картинки много помагат човек да си представи по добре движението на нещата. Ще се пробвам сега да нарисувам още нещо. В смисъл не нещо различно, някои идеи за подобрение на механизма.
--- Край на цитат ---
Коляномотовилковият механизъм, си остава един добър начин за реализиране на идеята, за други кинематични системи не се сещам, ти ако се сетиш не е лошо да бъдат обсъдени. Нещо да се измисли, например с електромагнит, вместо обикновен магнит.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия