Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Прост експеримент с магнити
montanar:
--- Цитат ---Вторият закон на термодинамиката, наричан и „Закон за ентропията“ е един от основните принципи в термодинамиката, според който ентропията на затворена система, която не се намира в равновесие, нараства с времето, като достига максималната си стойност при достигане на равновесие
--- Край на цитат ---
Демек по мой селски - ако не спваш спира да тече.
Или затворена система винаги спира при достигане на термодинамичното си равновесие .......
Е те тука ш се лее кръв сополи сълзи и други течни и полутечни флуиди...... ;D
Михаил Кузмов:
Я па вие! Що съ опъвате на Радико бре?
Радико:
--- Цитат на: dmitarp в Април 09, 2020, 08:38:55 am ---Значи първият етап вече е преминал ЗЗЕ е напълно верен, сега трябва да се измине и вторият етап да се потвърди действието на вторият закон на термодинамиката. Виждам че тук много хора се съмняват в него, но и това ще премине.
И защото не ми става ясно от твоят прост експеримент, обясни ми като за прости хора какво в какво преобразуваш при него?
--- Край на цитат ---
Ми никога не е имало първи етап, поне не за мен. За мен ЗЗЕ винаги си е бил верен. Във случая по скоро проблема е при теб защото явно се опитваш да спориш не със мен а със някаква твоя изкривена предстаза мен. Със термодинамиката положението е идентично говориме в момента за неща които въобще не могат да се нарекат термодинамика. И да ти кажа за т воето ниво на познание за света на физиката е съвсем нормално да ти стане ясно. Опитай се да запълнил дупката в познанията си относно същността на магнитното поле!!! Повтарям СЪЩНОСТТА а не проявленията. Много е важно ясно да се разграничат двете. След което ако все още автоматично не ти е станало ясно какво в какво преобразуваме в този прост експеримент аз ще ти го обясня въпреки, че силно се съмнявам да продължава да има нужда от това.
Радико:
Никой нищо не пише по въпроса, даже и Димитър. Това, че опонентите си затраяха въобще не е проблем. Проблема е, че си затраяха като мишки хората които смятат да работят по въпроса. Защо ли си затраяха? От гордост и лакомия предполагам. Всеки си казва:
Аз ще съм човека който ще направи "революцията"
Не колеги няма да сте вие. Може и да сте но когато разберете каква точно е разликата ако двама човека си разменят две ябълки или си разменят две идеи.
Bat_Vanko:
Радико, ти допускал ли си поне за момент че в този експеримент няма какво да се коментира. Ако montanar се порови в тубата със сигурност ще намери поне едно видео по въпроса. А и ти самият си живото доказателство че тука хляб няма - за 10 г не си счел за необходимо да доразвиеш опита.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия