Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Прост експеримент с магнити

<< < (7/24) > >>

Радико:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 13, 2020, 10:16:04 pm ---Каквото и да го увъртате, Радико ви предложи или по-точно пробута, набута  :D ялова мома за булка, да се намери някой серсемин, да се ожени за нея и после де си чука главЪта, да я лекува, да я води на доктори, да хвърля пари на вятъра, да зачева ин-витро, да му дойде акъла у главЪтЪ - както се изразяват търновлии с двойно ЪЪ...  ;D

--- Край на цитат ---
Не EDM в грешка си. Ялови моми са си взели и се мъчат с тях от доста време поне трима в този форум. Аз само посочвам защо техните моми са ялови и какво трябва да променят в концепцията си за да се получат нещата. И интересно защо реши, че този експеримент е ялов.
Алтиум знаел ли почнах да се съмнявам че си създаваш някаква погрешна интерпретация на нещата.

--- Цитат --- Защото според мен вложената и получената енергия ще са точно еднакви 
--- Край на цитат ---
Ето този израз ме смущава малко. Какво имаш в предвид под "вложена енергия"  при този експеримент, никаква енергия не се влага отвън.
Казваш от  виртуални валути не разбираш. А от джаули разбираш ли?  Да ти го обясня със джаули, ако ги разбираш де.

Altium:
А преместването на магнит чрез ръката ти не е ли вложена енергия? :)
Всъщност можеш ли да обясниш какво точно доказва този опит и какви са изводите от него?

Радико:

--- Цитат на: Altium в Април 14, 2020, 11:51:58 am ---А преместването на магнит чрез ръката ти не е ли вложена енергия? :)
Всъщност можеш ли да обясниш какво точно доказва този опит и какви са изводите от него?

--- Край на цитат ---
Ами не не е вложена енергия. Аз намествам магнита с ръка така, че да опре пръчката в другия магнит. В този момент двата магнита са в покой аз бих могъл и да направя примерно някакъв мехнизъм който да го придържа вместо ръката ми. След което просто  го изпускам от ръка магнита и той от собственната си магнитна сила се придвижва до винкела при което избутва другия магнит хоризонтално от винкела. Какво неясно има тук. Няма помагане с ръка не ме бъркай с някой друг в този форум. Схемата е безпределно ясна мисля, че всеки е в състояние да я повтори за да бъдат проверени твърденията ми.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Април 14, 2020, 12:59:43 pm ---Ами не не е вложена енергия. Аз намествам магнита с ръка така, че да опре пръчката в другия магнит. В този момент двата магнита са в покой аз бих могъл и да направя примерно някакъв мехнизъм който да го придържа вместо ръката ми. След което просто  го изпускам от ръка магнита и той от собственната си магнитна сила се придвижва до винкела при което избутва другия магнит хоризонтално от винкела. Какво неясно има тук. Няма помагане с ръка не ме бъркай с някой друг в този форум. Схемата е безпределно ясна мисля, че всеки е в състояние да я повтори за да бъдат проверени твърденията ми.

--- Край на цитат ---
По същата логика можеш да вземеш енергия от камък, който е на определена височина. Да, ще я получиш, но камъка вече ще е на земята, и няма да можеш да повториш номера.
С магнита е същото - един път като залепнат, ще трябва да вложиш енергия за да върнеш нещата в първоначално положение.

Радико:
Да Юлияне прае си. По точно почти си прав.  Във експеримента обаче участват два магнита напомням ти. Също се налага да ти напомня, че по някое време им разменям местата без това да повлияе на изхода на експеримента. Значи докато единия камък пада той издига другия на мястото за падане. Дребната разлика е, че падането е фронтално а издигането странично.
Сега да добавиме и разликата породена от наличието или липсата на лубрикант.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия