Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Прост експеримент с магнити
Аtos:
Алтиум!
Сърдечно и доброжелателно ти препоръчвам да намалиш малко темпото на писане и да увеличиш обема на четене, та дори и в теми на този форум! Просто си нямаш идея какво, колко и до каква дълбочина теми сме разисквали през времето, в което те е нямало тук...
Радико е абсолютно прав, що се касае до 3D постановка на движение, ти си прав при движение в равнинна плоскост.
Хайде малко по-широк поглед и повече старание при вникване в чуждите тези?
технократ:
--- Цитат на: Радико в Април 15, 2020, 11:36:26 am ---Технократ правилно разсъждаваш. В този случай които обсъждаме хватката е, че се използва нехомогенността на интензитета на магнитното поле. То не е като равномерна сфера с равна наситеност според отдалечеността. Значи избираме път за работния ход през максимално наситения регион а обратния ход минава през най ненаситената област. Предполагам, че ще ме разбереш.
--- Край на цитат ---
Напълно разбирам идеята ти. За разлика от гравитационното поле, магнитното е нехомогенно, а може и изкуствено да се нехомогенизира още повече. Но големият проблем е триенето и обикновенната кинематика. Трябва да се избере най добрата кинематична конструкция за целта, също и материали с минимум триене, смазки също ще се ползват. Ако имаш някаква идея за кинематичната конструкция може да я представиш, аз за сега нямам, но може и да измисля нещо по въпроса. ???
технократ:
--- Цитат ---Получаваш (приятелско засега и неофициално) предупреждение!!!/А/
--- Край на цитат ---
О кей, Атос ще се опитам да бъда по сдържан. :)
Bat_Vanko:
--- Цитат на: технократ в Април 15, 2020, 05:24:49 pm --- Ако имаш някаква идея за кинематичната конструкция може да я представиш, аз за сега нямам, но може и да измисля нещо по въпроса. ???
--- Край на цитат ---
технократ, за да измислиш нещо, трябва поне магнити да имаш. Успя ли да изпълниш онази си закана от преди 2 години да си купиш два броя. Ако продължава да търсиш вектор може да ти продаде някой друг излишен по 50 ст бройката.
Радико:
Алтиум, във връзка с препоръката която ти даде Атос ти предлагам да обърнеш по сериозно внимание на темата на Бат Ванко:
https://mazeto.net/index.php/topic,10083.0.html
И много внимателно да разгледаш прикачените от него документи. Сериозен труд е положил на мен ми отне доста време да разбера същината. Знам ли ти може да се справиш и по бързо от мен. Може нещата да опират в различния начин на мислене. А и да те подсетя очаквам а и не само аз обещаното от теб обяснение.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия