Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Прост експеримент с магнити

<< < (16/24) > >>

Радико:
Технократ имам някава  необработена идея по въпроса на кинематиката. Но това е само идеен проект. Нужно е много мислене и доработване на хартия докато стане годен за експериментален прототип. Триенето въобще не е проблем защото няма нито една причина която да изисква магнита да влиза в механичен контакт със винкела отдолу. Ако той спре на 0,1 - 0,2 милиметр от него няма загуба а печалба много.

технократ:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 15, 2020, 06:00:45 pm ---технократ, за да измислиш нещо, трябва поне магнити да имаш. Успя ли да изпълниш онази си закана от преди 2 години да си купиш два броя. Ако продължава да търсиш вектор може да ти продаде някой друг излишен по 50 ст бройката.

--- Край на цитат ---

Магнити да искаш в гаража, винкели също, важното е прототипът да се измисли, за съжаление за сега не съм измислил, но се надявам да измисля нещо. Притеснява ме обаче нещо друго, да речем два магнита се привличат със силните си страни и така извършват работа, но въпроса е как може после със по малка сила да им се въздейства така че те да се отлепят???, трябва някак магнитите да се извъртят и да станат със фиксирани страни един към друг, но тези страни вече да са със по слабо магнитно поле. Така поне схванах нещата от обясненията на Радико. Да но когато магнитите се допрат или да речем са близко един до друг със силните си страни, като речем да ги извъртим, трябва пак да вложим допълнителна сила, така че да застанат със слабите си страни привличайки се, и да разходваме по малко енергия за раздалечаването им, отколкото сме получили при първият ход, когато те се привличат със силните си страни. Може да се измислят конструкции със ехцентрик, като тръгне магнита към другият със силно привличане, по пътя си да се извърти от препятствие така че в последствие да застане със слабата си страна, и така енергията за отлепяне да е по малка от енергията на залепянето. Честно да си кажа не знам, просто обсъждам, някой ако има забележки, моля.

MTM:
Радико слагаш 1пружина между 2та магнита, където трябва да се срещнат.И по 1пружина в крайщата на магнитите. Е пружините, не от желязо..
 Малко настройка ще искат и тва е

технократ:

--- Цитат на: MTM в Април 15, 2020, 07:16:20 pm ---Радико слагаш 1пружина между 2та магнита, където трябва да се срещнат.И по 1пружина в крайщата на магнитите. Е пружините, не от желязо..
 Малко настройка ще искат и тва е

--- Край на цитат ---
Пружините ще амортизират силите на залепване и отлепване. В случая нищо не правим.

Радико:
Във момента съм в командировка и съм в един хотел в Плевен та не мога да рисувам но:
Два диска зацепени един за друг със зъбни колела. Единият от тях магнита го завърта чрез коляномотовилков механизъм другият диск придвижва един стержен който избутва магнита странично. След което магнита поема отново нагоре по пътя си определен от коляномотовилковия механизъм. Като мога ще го нарисувам за обсъждане. Нямам претенции, че идеята е перфектна. Просто е достойна за обсъждане. Ако някой е разбрал идеята и има желание да драсне една скица и да публикува вместо мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия