Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Прост експеримент с магнити
технократ:
--- Цитат на: MTM в Април 15, 2020, 09:09:47 pm --- технократ не съм Автора на темата.
Това го давам, като пример.
Пък ако, не можеш 2магнита и 3 пружини да смениш, виж някое дете, ще се справи с твоя проблем..
--- Край на цитат ---
Не отговори по същество, как става подменянето в момента на работа на системата.
Михаил Кузмов:
Значи, простият експеримент скоро ще стане двигател?! Горе долу, кога да чакаме прототипа?
Радико:
Когато някой го реализира. За сега се търси само доброволец да рисува вместо мен.
Радико:
Нарисувайте един правоъгълник в средата на бял лист примерно един см. висок и два см. широк върху него, почти плътно долепен нарисувайте още един такъв правоъгълник. Долния отбележете като парче метал горния като магнит. Сега на пет сантиметра над тях начертайте кръг с диаметър три сантиметра. Със отбелязана по средата ос на въртене и на два см от центъра право надолу ос на мотовилка. Демек мотовилката е в долна мъртва точка сега нарисувайте и самата мотовилка която държи магнита. Това е първата част от "чертежа"
Радико:
Началото не най гоемите открития е поставено със някаква идейна скица върху салфетка в някое кафене. Примерно акваланга. Реших, че и аз мога да спазя традицията. По точно налага се.
Та ето ви една скица върху салфетка, че в момента нямам нищо друго под ръка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия