Първо, роботите на Бостън Динамикс са много впечатляващи, аз на бялото черно не мога да кажа. Но, трябва да се има предвид, че двигателните им способности са постигнати с изкуствен интелект - самоообучание, след това се сваля кода и се поставя на другия робот. Друг е въпроса, доколко ще са ефективни тези роботи за военни цели. Да, за някаква партизанска операция стават, но да окажат решаващо значение, като безпилотните самолети , е несериозно да се говори. За промишлеността със сигурност ще имат огромен ефект и това е по закона за развитието. Един ден цялата промишленост и селско стопанство ще се обслужва от роботи и хората ще останат или излишни - да го утилизират с ваксинки, или ще настъпи неизбежен комунизъм, но вече западен, щото руски не е имало. Не ти се работи, не работиш - стоиш си вкъщи и получаваш заплата. Да ти е познато това, като новини от запада?
Колегата
dmitarp, който досега никога не е говорил глупости, правилно беше казал, че всичко иде от запада - култура, технологии, икономика, социални строеве /най-вече от Европа/, и пак от запада ще дойде новото! Спокойно, няма да е руско.
Руснаците също работят по военни роботи усилено и според данни на американци са най-напред /дали е така е друг въпрос/, но техните роботи обикновено са тежка военна техника. Не се занимават с роботи паяци тип пехота или поне аз не знам. Тяхната доктрина е основно реактивни огнеметни системи, автоматично патрулираши и взимащи сами решения, които правят така, че камък върху камък да не остане.
VITAN е по-добре запознат с тия неща, той не пропуска поне това, което е разрешено за публика.
Ами викаш кой ще управлява този самолет?
krasias, не си гледал новостите по военните технологии.
Дроновете се управляват: 1- с оператор и джойстик, 2. с изкуствен интелект, който сам взема решения. Има автопилот.
Руския тежък стелс дрон Охотник се управлява изцяло с изкуствен интелект. Направен е да лети в група със самолетите от 5-то поколение. Освен, че лети сам, взима и сам решения по поставените задачи 9 кога да подходи, докъде на противниковата линия, кога да хвърли ракетите или бомбите. От 24 г. ще влиза в масово производство. Сега още го обучават, впрочем сам се обучава, както се обучаваха колите на Мъск.
krasias, очудваш се за неща, които отдавна не са някаква сензация.
Мозъкът ти е проблем:
Скоро Илон Мъск каза, че се страхува за света заради технологиите на изкуствен интелект, че те могат да се използват от хора, които нямат чисти намерение - фашисти, каквито на запад бол - тези дето правят ваксините. Та гледах, как оператор говори на компютъра какво да прави в програмно отношение и компютъра сам пише кода. Скоро време и програмистите ще останат без работа. само че нещата са толкова напред, че даже и аз не бих повярвал, не ти.
А ако знаеш с ваксините колко са напред нещата, чак на мен не ми се вярва. Днес ми пратиха един файл-клип, много страшни работи има разкрити за графеновите ваксини, ама да видя как да го сваля от Вайбар и да ви го дам да о гледате.
Айде, дано няма обидени, ако съм засегнал някой - извинявам се!