Google търсене във форумаПравила на форумаЧат на форума
Май остава само варианта с баир, релси и няколко вагона с баластра ... Денем ги качва по баира с излишния ток, нощно време кат вървят надолу да му въртят генератор... Шашма ... все още в България това с тока е бизнес, не става да се пъха кой и да е ... Ти ще искаш да продаваш енергия баш тогава, когИ на никой не му трябва.
Но всичко това са предварителни действия, неговото е много пъти по-трудно, защото вече е изградено без становища, без подписи и т.н. в тази ситуация винаги могат да му откажат с предлог, че това не е съгласувано предварително.
имам план,азда впрегна два вола да бутат 30 киловата ген. с такъв план,може ли да кандидатствам ,там за субсидия ли,ко му се вика:)
Шашма не уточни за какви количества става въпрос, понеже ако е за няколко киловата по добре да предложи на съседите да им продаде за 10-15 ст.
Чувал съм, че в другите държави като Германия тази процедура с подаването на излишъка към енергото е било доста опростено и даже подпомагали за осъществяването му. Тука направо ти убиват желанието.....
Така е но няма смисъл да го правиш занятието, защото като влезе свободния пазар на ток първо ще удари малките производители като теб и големите търговци ще ви изнудват с цената.Копай си коините - в момента не е изгодно но в перспектива може да се окаже по изгодно отколкото директното продаване на свободния пазар,което рано или късно ще влезе у нас при положение, че закона е вече гласуван в парламента.
като влезе свободния пазар на ток първо ще удари малките производители като теб и големите търговци ще ви изнудват с цената.
рано или късно ще влезе у нас при положение, че закона е вече гласуван в парламента.
Не съм юрист и не мога да ти кажа точно къде го измениха закона за енергетиката ,но това се направи под давление на евросъюза да се освободи пазара на ток - доколкото съм чувал от медиите , след освобождаването на пазара всяко домакинство трябва да си избере търговец на ток, с който се договаря за цената и потреблението като отделно си плаща за преноса - тия търговци на ток съответно имат интерес да купуват евтино и да продават скъпо като се разчита на конкуренцията между тях съответно за търговците се определя и % от тока доставян от зелена енергия така че потребление на зелена енергия ще има но цените няма да са гарантирани.Ето го изменението на закона за енергетиката но не съм юрист да го тълкувам - https://www.parliament.bg/bg/laws/ID/156912
Като видя тия членове и алинеии тотално мисля да се откажа, иначе щеше да се супер да искарам някои лев от панелите си и мислех да монтирам и още градината и къщата си го позволява.