Weishaupt Motor W-D132/210-2/14K0 380-415V 50Hz,
440-500V 6
https://www.zapchasti-gorelka.ru/shop/weishaupt/dvigatel-w-d132-210-2-14k0-380-415v-dlya-vneshnego-chastotnogo-preobrazovatelya-21851507180/
Мотора се включва през някакъв честотен регулатор на обороти. Изглежда, че горелката има електриника. Мотора струва 4800 евро така че, внимавайте.
Ksurnev... това специално на мен ми е ясно, ние сме сервиз на тая фирма в БГ. Странното е как тази горелка се е озовала в Полша, и има ли нещо вярно в това, че е дошла от Австрия.
Цялата горелка са я взели за по-малко пари отколкото струва мотора, така че подмяната му едва ли ще е опция. Честотно за 15-20 киловата и то ще е горе-долу такива пари... Изобщо не е ясно дали има нещо живо в нея, щото в момента е на един палет, с кабели отрязани с клещите при демонтажа. Идеята беше да й подадем някакво захранване поне за контролелра и да видим сервомоторите дали са живи, контролера дали е жив... щото всеки един от тия детайли е торба пари... не че смесителното устройство не е торба пари, а със сигурност е за смяна...
Май ще ги отсвирваме... да си намират кой да я подкара, че ще е на парен котел, а там шега не бива...
Филчев... всичките мотори на Вайсхапут са с тази защита. Не знам... 3 мегавата какво ли ще правят в кораб, още повече че горелката е газова.... къде ще намерят пророден газ на един кораб... освен на някой танкер за превоз на природен газ да са я ползвали
Още по-лошото че тия германци си правят сами моторите, и ги правят точно според мощността която е необходима за дадената горелка. На практика нямат никакъв резерв откъм мощност. Ако мощността падне дори и с 20%, вече няма да можем да вкараме достатъчно въздух за горене, и оттам и максималната мощност на горелката ще падне.