Калпаковата печка на Кузнецов няма общо с печката Гамера ( която е тип ракетна печка ). При Кузнецовата има доста тънкости които трябва да се следват като подаването на вторичния въздух, площта за окисление (при входа на каналите при подаването на вторичния въздух), сухия шев ( или шевове когато са симетрични ), обема и броя на калпаците (2 или 3) и тяхното разположение. Всички тези детайли влияят върху движението на горимите и баластови газове или това което се знае Теория за свободното движение на газовете на Грум-Гржима́йло.
Започнал съм да правя една при мен но ще бъде завършена през следващата година понеже сега съм все на (сухо) пренареждане на (червените) тухли (а братята имат много добър софтуер за такова нареждане но нещо не мога да го намеря да си го сваля) и на събиране на огнеупрони тухли за горивната камера. Иначе мисля че, поне за къща, заедно с водна риза (разположена във първия калпак, а не във горивната камера както посевместно се прави) това е най-ефективния и природо съобразен начин за отопление след директното използване на слънчевата топлина (като при слънчевото парно) или геотермална енергия. Освавям на страна минералите които остават като пепел, като бонус, след изгаряне на дървата.