Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Гравити - Сила.
бай Теню:
Радико метода е много прост. Просто трябва да пуснеш вълната и после камъка където желаеш върху главата си или крачето и да споделиш кое е по по най
Радико:
--- Цитат на: бай Теню в Декември 07, 2020, 12:01:21 pm ---Радико метода е много прост. Просто трябва да пуснеш вълната и после камъка където желаеш върху главата си или крачето и да споделиш кое е по по най
--- Край на цитат ---
Бай Теню ти сериозно ли??? При това тук в този форум. Да беше някъде по фейсбука там паплач всякаква,ама тук???
бай Теню:
Радико, не е на сериозно, но разликата в усещанията са сериозни
Радико:
Иначе аз много пъти съм писал за "вълшебният" ми чук "Kasin" и поразиите които правеше. Съответно и за експериментите които ме провокира да направя.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: бай Теню в Декември 07, 2020, 11:28:24 am ---Пикси ти си добър теоретик, но не си практик.
--- Край на цитат ---
Явно е по-лесно (и по не ангажиращо) да се пишат такива киментари, вместо да покажете кокрентно, в цитата който направих, и към който вие отнасяте вашия коментар, кое е непрактичното.
--- Цитат на: бай Теню в Декември 07, 2020, 11:28:24 am ---Когато осъзнаеш защо 10 кг камък тежи повече от 10кг вълна можем да дискутираме повече.
--- Край на цитат ---
Относно "тежестта", първо трябва да дефинирате какво означава "тежест" според това което вие си мислите, и след това да да коментирате защо различни обеми, с едно и също тегло, тоест имайки различна плътност, се усещат по-тежки или по-леки. Понеже, по подобна силно изкривена логика мога да ви кажа че 10 кг камък е "по-лек" от 10 кг вълна, във вода.
Въпроса обаче не беше изобщо в това, а в научно установения факт че топлината, е много по-високо концентирана енергия, отколкото можете да извлечете смислено от гравитационното привличане. И когато осъзнаете защо това е така (като то има отношение към релативно движение) тогава ще разберете защо за извличане на енергия човечеството исторически се е насочило, въпреки че се прави много неефективно, към карбоновите горива и по генерално към източници на енергия, които проявяват своята "енергииност" в това което ние по народно му наричаме топлина.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия